otsikko_uutiset14.pngUutiset 2013
Uutiset 2012
Uutiset 2011
Uutiset 2010


10859292_868226429875461_24168724_n.jpg

Erittäin lämmin kiitos tästä vuodesta asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja ystäville! <3
Nautinnollista ja Rauhallista Joulua ihan teille jokaiselle
&
Onnellista ja Menestyksekästä Vuotta 2015!!!
t. Sari, Asko & tyttäret ja "poitsut" (kuvassa Mountain Pepper <3)


18.12.2014

Sunnuntaina hain talliin uuden mamman, Karen Kemp saapui meille.  =)

Astutustodistukset Tuisku-Topin tammoille sisältävät virheen hinnoissa. Liian kiireellä kirjasin niihin toisen oriin tiedot, mutta muuten on laput kunnossa joten voitte ne itse päivittää näin tahtoessanne jos asia vaivaa!  =)

Kiireellä koitin kaikki lähetellä, niin en hoksannut asiaa ennenkuin olivat jo postissa kaikki.  =)

Nyt vaan töitä ja toisaalta Joulun rauhan odottelua...16.12.2014 juoksi 2-vuotias Pihlajan Roberto opetuslähdössä Tampereella. Hienosti ruuna juoksi vaan pikkasen liikaa oli varsalla vauhtia ja niin tuli hylky...parempi näin kuin ettei vauhit riittäis.  =D

Mielettömän hieno MOUNTAIN CLEAVER hopealle Ilkka-ajon finaalissa!!

Onnea ja kiitos Hietasen perhe!!!!! =) =)

Ajalla 17,0 kakkoseksi, jälleen upealla loppukirillä. Matkalta kassaan lähti 4000€.

Kasvattajalla jälleen jalat toimii normaalisti ja käsiin palasi normi verenkierto kotimatkalla hieman Kauhavan jäläkhen..  ;)  :D

Tämän takia tätä tekee ja näiden iltojen takia tästä niin nauttii!!!  <3


8.11.2014    IS-ravit: Vihje eiliselle...  8 Mountain Cleaver on palannut syksyllä tauolta vahvassa vireessä. Ensin se voitti hyvällä ajalla. Seuraavaksi hevonen paikkasi ensimmäisen takasuoran laukkansa hienosti ja olisi matkan hiemankin jatkuessa ehtinyt voittoon. Viimeksi se sortui lähtölaukalle.

...ja lopuksi 2 ravitähteä  :D

Mountain Cleaver: * * Lähti tasaisesti ja jäi pienessä lähdössä 3. ulos. Tykitti maalisuoralla niukkasti ykköseksi.


7.11.2014  Ilkka-ajon karsinnoissa upea voitto MOUNTAIN CLEAVERille!!!!!

Ihan älyttömän jännää oli alusta asti....jopa niin jännää etten uskaltanu alkumatkaa kassua vaan Asko selosti sitä mulle. Loppu 500 metriä oli jo pakko katsoa ja n. 70 ennen maalia sanoin, että Se voittaa...hyvin hiljaa kuiskaten vaan nousi äänikin sata desibeliä kun maali koitti!! Huikea, uskomaton pikkutamma ja mielettömän sitkasta työtä perhe Hietasilta, joita ilman ei ois tamma metriäkään juossut kilpaa. KIITOS!! <3

Eilen oli vuoden tärkeimmistä juhlista toinen ja kunnioitettiin sotiemme sankareita...tänään pienesti juhlistan Cleaveria.  =)


30.11.2014  Mountain Helium voittoon!!  <3

Oulussa jo näytti tamma pirtiältä ja aina vaan paremmalta ja nyt tuli voitto...ihan huippua.  =)  Isä Silver Pine ja emä Durasan jonka emän Sandwichinkin omistimme...ei varmaan tarvi kauaa miettiä, miltä nyt tuntuu.  ;)  Mahtavalta!! Onnea kuski, Jani Valli ja taustajoukot!


21.11.2014 Koska ajat ovat hevoskasvatuksessakin nyt erittäin haasteelliset, halusimme tarjota asiakkaille jo jälkeläisnäyttöisiä ja hyviä oriita. Aina vain parempi on tilanne tammanomistajien kohdalla, jos tällaisen oriin hinnat ovat lisäksi asiakasystävälliset, kuten näillä molemmilla oreilla on.

Siksipä Gentle Starin rinnalle astumaan saapui eilisiltana DIESEL DON! =)disel-don.jpg

21.11.2014   Uusi ori saapunut, vieläkö saan naputeltua paremmat tiedot..... ;)    


17.11.2014 Talli tyhjenee....täyttyäkseen uuresthan!!  :D

Jospa jo loppuviikolla saisi laittaa kuvaa seuraavasta miekkosesta joka pihaan saapuu..toivottavasti sillä odottavan aikahan on tunnetusti piiiitkä..  ;)

Viptyttö muutti Kannukseen, Einari lähtenyt uuthen kothinsa ja Zlatinalle tulee "noutaja" lähiaikoina. Paulilla käynyt katselijoita niin joskohan sillekkin pian löytyy uusi koti ;)

Kaksi komiaa Amilaistakin vielä vapaana uushin maisemhin.  =)

Kelit ollu kovat mutta ilima parhaimmasta päästä. Ajohevosilla rokotustauko ja jos viimisetkin 2 varsaa otettais pois emiltä ihan lähipäivinä...voihan sitä huutoa taas.  =O


15.11.2014 Killerin seiskavitosissa Pihlajan Aaroni, Forssin luotsaamana neljäs!!  =)


11.11.2014 Vettä sataa ja sataa!! Josko kohta jo lunta pukkais takasin ja edes pikkupakkasia tasasesti, että se lumi pysyiskin.  Meillä oli jo aivan täysi talvi päällä, lunta parikyt senttiä ja ihanat maisemat ja kelit kaikinpuolin. No ei oo enää...   ;)  Mutta en valita, ainaka isosti...kasselin nimittäin ohjelmaa Pekka Hyysalo-nimisestä "taistelijasta" ja ajattelin et hyvin menee issellä, vaikka väliin puukkoja satais.  Valittamistahan keksis, mutta jos nyt vaan laittais kumpparit jalakhoin ja lähtis tallihomhin takasin..  =)


3.11.2014  Oulussa   Mountain Cleaver rynni vielä kakkoseksi, laukattuaankin! On se upee!!  =)


2.11.2014 Kaustisella perjantaina sai huutaa ja tuulettaa kun Helena Hietasen MOUNTAIN CLEAVER otti upean voiton Nuortensarjassa!! Hannu tietysti rattailla ja tuuletti kans komiasti..  ;)   Ihan sairaan mahtavaa sillä lahjakas tamma on kärsinyt kovasti erinäisistä kolhuista ja vaivoista ja tämä jos mikä, on ihan parasta voitelua "haavoille".  Onnea vielä Perhe Hietanen!!! Ja kiitos uskomisesta "Lihanuijaan"    <3


2.11.2014  Ensi kesän orivalinnat taas ajankohtaisia ja ainakin 1 uusi ori saapuu paikalle Gentle Starin kanssa.  =)   Lisää oriista hieman myöhemmin, mutta hyvin innoissamme taas kerran ollaan. 

16.10.2014  Huomenna kotiutunee meiltä pois, Please Poppy ja loppukuuhun mennessä Mr Nice Guy ja alkaa karsina paikat jakaantua tasasemmin kun vielä kaikki varsat saa pihattoon niin johan luulis helpottavan.  =)  Nyt on syyslomaa vietelty ja lasten kanssa pikku reissu heitetty joten huomenaamuna saa taas porhaltaa navettahomhin.  =)16.10.2014 Strait Iron taas voittoon viime perjantaina.  =)  Onnea jälleen Leif ja perhe. Alakaa olla meirän alueen, kauden voitokkain?   =)   Huikeaa!!

5.10.2014 Pihlajan Aaroni, montessa kolmas. =)  Turussa ajetussa lähdössä ruuna potki menehän ajalla 27,2. Hyvä Arska!!

4.10.2014 Kriterium-raveissa hieno kakkonen Yankee Groenhofin varsalle Zacarias Kemp!     Aika 13, 5 reippaan,  09 avauksen jälkeen ja hevonen näytti tosi huipulta!   =)

ONNEA Salmelan pojille Kriterium kakkosesta!!!  =)  Ihan mahtavaa!!

29.9.2014 Varsojen erottamiset menossa ja tallissa ei enää oo hilijasta ;)

Osa porukasta ei oikein tykänny rajoista ja sisälle laittamisesta, niinpä porukka pääsi vielä muutamaksi päiväksi ja yöksi pihalle. Voi sitä riemua ja ravia sekä pukkilaukkoja...kyllä se vaan on hevosen hyvä olla ulkona ja paljon!!! sanokoot ne jotka ei paremmin tierä, ihan mitä huvittaa.  =)

Oriit palailee loputkin kotiin ja muutenkin kesän touhut laantuu.Gentle-mussukka on ainoa joka talvehtiikin meillä.  Ja se on kyllä niiiiiin ihana, ettei pois antaiskaan edes talveksi.  <3 vuokratammat="" kanssa="" kotiutuu="" ja="" varsain="" ajo-opetukset="" taas="" alkakoot="" p="">

On se vaan mukavaa vaikkakin välillä väsyttävää näiren kans touhata...mutta kun aikasin aamusin alottaa, ni ennen ilta kymmentä jo ehkä päivä pulkassa.  :D

28.9.2014 Jälleen voittoon, STRAIT IRON!!! ONNEA  =)26.9.2014  Minulle maailman paras, Pihlajan Aaroni ja huippuhuippu Mika Forss hienosti kolmanneksi Porissa!!

Seuraavaksi taas saa jännittää mahan täydeltä montea, Jenni Nevalaisen ratsastamana.  =D

22.9.2014   ONNEA ihan älyttömästi Leif Sundholm ja perhe, Strait Iron on tehnyt jäätävää tulosta koko kauden ja onkin 11 startista vienyt ykkösrahat jo 7 kertaa!! =)  Ihan huippua!!!  Onnea hurjasti ja olihan se Julia niin hieno tamma ja Silver sopiva isäukko, että uskotaan ja toivotaan, että sama tahti jatkuisi.  =)

22.9.2014  Varsat aloittaneet itsenäistymis-matkan ja tallissa raikaa lähes kilpa-kiljunta.    :D

12.9.2014

Paperihommat kovasti käynnissä ja mieli matalana kaikesta surusta joka pitäjäämme tuntuu vainoavan. Jospa nämä murheelliset tapahtumat nyt olisi ohi ja alkaisi aurinko pilkistää tännekkin joka taloon.

Oispa mulla voimaa kuin tahtoa oisi,
en tuskaa näin suurta kantaa sun soisi.
Jos ois siipeni vahvat ja syliini saisin
osan sun murheestas sitä kuljettaisin,
auttaisin taakkaa tätä kantamaan
joka tuli sun sydämees asumaan.

31.8.2014  Mieletön Derby-kisa eilen...  Koivikon Kalle ja taustajoukot ansaitsevat lämpimät onnittelut!! Kuten Annika sanoi, niin tästä haaveilivat jo opetustilanteessa kun Kallen meillä asuessa opettivat sitä Erkin, Annikan ja Askon voimin ajouran alulle.  :)

Onnea myös Sisun taustavoimille! Hyvä nelonen tuli   <3

28.8.2014 Jopas on ollut sivulla huonosti uutisia...pahoittelen.

Kiirettä on pitänyt ja töitä on ollut kovasti jopa oman tilan ulkopuolella, mikä lienee hyvä asia. Olen nautiskellut vasikkain hoitamisesta pitkästä aikaa..  =)

Varsat on kasvaneet hurjasti ja lauma näyttää ihanalta tieltäkin käsin kun ajelee ohi ja tiirailee varsain leikittelyä ja lepäilyä.  <3.

Oreista on vielä Topi ja Gentle saaneet hypätä ja olisiko jo ollut vähän nahkiampaa, mutta ovat työnsä tehneet silti moitteetta.

Topin varsat ovat tehneet huippukauden, ihan huippua ja onnea vielä Team Raivio!!!!!

Micro Mesh on palannut omistajalleen ja muutkin oriit näyttäisivät tällähetkellä, Gentleä lukuunottamatta menevän koteihinsa.  =)

Nyt kuitenkin alkaa olla jo kausi ohitse ja asettautuminen talviteloille alkakoon.

Alkukaudesta tuli tammat tosi hyvin kantavaksi (onneksi suurin osa siemennettiin silloin) ja kun juhannuksen pakkasöiden jälkeen iski ankarat helteet niin kautta maan tuntuu olleen paljon vaikeuksia tiinehtymisessä. Muutama harmittava tapaus kun tiine on luonut, ne jäävät aina vaivaamaan ja harmittamaan kun toivoisi jokaisen saavan varsan.

Jos tammoilla on ongelmia niin niihin monesti löytyy apu kun tiedetään asiasta ajoissa ja osataan varautua. Esim. 1 oma tamma ei tiinehdy, ellei ensin huuhtele ja vaikka aina tekee mieli kokeilla ensin...niin kyllä sen huomaa taas kun seuraavaan kiiman huuhtelee ja tamma napsahtaa tiineeksi...joskus vain ei usko ennenkuin näkee.   ;)

Mutta kiitos kaikille asiakkaille ja käykäähän kaffilla ohi ajaisanna!   =)

Toivottavasti syksykelit paranee ja saadaan nauttia kauniista ja hyväkelisestä syksystä! Itse ainaskin nautin kovasti.  =)

27.8.2014  Amelie Frost (Mr Nice Guy) juoksi Vermossa kokeen läpi, ajalla 22,2!! =)

8.8.2014  Kaverin puolesta laitan ilmoituksen:

4 vuotias oik.takaj. jänteensä loukannut, äärimmäisen mukava lv-tamma etsii hyvää kotia.

Reilu puolen vuoden tauko tullee olemaan. Käy myöhemmin ratsastukseen ja vaikka vielä radoille takaisin.

Jos etsit erittäin huokeaa ja erittäin mieluista kaveria niin soita minulle 044-3667557 ja annan kaverin yhteystiedot.  =)

6.8.2014   

"Tähen Topelius häikäisi Vermossa 

HU 06.08. klo 20:43  Riku Niittynen

 Keskiviikkona Vermossa juhlittiin suomenhevosia. Ravien alussa tuore ravikuningas Köppinen oli juhlinnan kohteena, ja 65-kohteissa suurimmat aplodit sai Tähen Topelius, jolla saattaa olla sanansa sanottavanaan tulevien vuosien kuninkuusajoissa. "

31.7.2014 Mountain Medion varsa Monster Pine voitti jälleen!!                              Nyt Mikkelissä... ONNEA!!  =)

29.7.2014  HUOMIO!!

Spermantilaajia pyytäisin edellispäivänä tekemään ns. "varoitus-ilmoituksen" seuraavan aamun tilauksesta koska kausi alkaa kääntyä lopuillensa ja oriit hypytettäisiin ns. tarpeen mukaan.  KIITOS!!  =)

29.7.2014 Winter's Iceman joka on siskoni Tiinan ja miehensä Juhan opettama/alkureenaama ja kaveriemme Eikan ja Saaran kasvattama hevonen, otti upean ja arvokkaan voiton Jägersrossa!! 60000€ ja aika 11,6 oli vain kymmenyksen päässä "ikäluokan" SE:stä! Onnea myös valmentaja: Niemisen tallille!! Eikä unohdeta upeaa Jorma Kontiota joka ohjasti tämänkin suurvoiton! <3

29.7.2014  MOUNTAIN HELIUM!!! Kolmonen Kajaanista...ihanaa!!

27.7.2014 Mountain Storm rynni upeasti voiton Kokkolassa ajalla 18,8!!

Henry Ala-Korpi reenaa ja päästelee  :)  ONNEA kaikille!!

24.7.2014  Tuisku-Topin pojat huimassa vedossa Mikkelissä!!

Tähen Topelius voitti sunnuntaina ajalla 21,5 ja Välkyn Tuisku lauantaina ajalla 21,2!!

Mielettömän hienoa työtä tekee Raivion perhe...ONNEA!!!

7.7.2014  Lohduton murhe kattaa koko pitäjäämme, voi vain pyytää voimia

niitä tarvitseville. Poikia muistaen...

             <3

Hetkenä aamun hiljaisen,
tuli luoksenne rauha ikuinen.

              <32.7.2014 Tähen Toivomus (Tuisku-Topi) juoksi opparin hyväksytysti 54,5

Hankasalmella. =)

Mountain Helium avasi tilinsä ja Mountain Queen palasi 2 vuoden tauolta ja heti rahoille!  =)

30.6.2014   No Man's Land (Amour Ami-Staro Umbrella-Silver Pine) suoritti hyväksytyn opetuslähdön kaustisella, aikaan 33,6!!  JEEEEESS!!!!

Mountain Storm hienosti hopealle tienaten 300 ajalla 19,9/2100m. Tämän suvun edustajilla on ollut niin paljon vastoinkäymisiä, että kyllä jo toivoikin jonkun onnistuvan...lisää hartaasti toivoen   =)     Hieno päivä kasvattien kera <3

Please Poppyn varsat upealla rytinällä opetuslähtöihin ja vielä läpäisten hienosti ne!  =)

Hot Collection 29,7 /  Hot Fire 33,5 /  Hot Jason 31,2 /  Hot Wainomi 29,6 /  Minister of Speed 33,1.   Vain 12 varsan ikäluokasta erittäin hienosti tässä vaiheessa vuotta.   =)

25.6.2014  Bob Hope 2 kertainen Suur-Hollola voittaja on saapunut meille reeniin. Oriin ympärille on keräytynyt huippuporukka joka koostuu henkilöistä/perheistä tai työporukoista. Oriin omistajiin on tullut myös sellaisia, jotka eivät ole ennen edes osuutta hevosesta omistaneet ja näin ollen toivomme,  että kokisimme tällä isohkolla ja huumorintajuisella joukolla onnistumisia jotka taas vaikuttaisivat tulevaisuudessa kannustavasti ehkä jopa uusiin tai lähes uusiin harrastajiin/ammattilaisiin. Yhdessä meillä kaikilla on mahdollisuus viedä hevosharrastusta ja urheilua eteenpäin ja opastaa uusia ihmisiä tämän upean ja antoisan lajin pariin.... Ihan hirveän innoissaan on tämäkin porukka joten toivokaamme Bobille joukkoineen, "tuulta purjeisiin"   =)

Myös huippusukuinen tamma Global Passion saapui samalla kyydillä ja on osoittautunut kertakaikkisen rakastettavaksi.  <3 todella="" hieno="" tamma="" kyseess="" p="">25.6.2014 Amelie Frost (Mr Nice Guy) juoksi hyväksytyn opetuslähdön Vermossa, ajalla 33,0. Teivainen reenaa ja hurautteli kilpaa.  :D

19.6.2014 Välkyn Tuisku voitti reilusti Lappeenrannassa ajalla 23,2. Palkintona mukavat 1200€  mailin matkalta ja rattailla Pauli Raivio!

Samoissa ajoissa juoksi opetuslähdön hyväksytysti läpi, ajalla 34,7 Mr Dave joka on Mr Nice Guyn poika!  =)

Amelia Frost (Mr Nice Guy) juoksee opparin 25.6.   =)

Erittäin hieno uutinen kaikille varsottajille!!!   =)

http://www.hippos.fi/raviurheilu/raviurheilu_lajina/ajankohtaista_-ravit/suomen_hippos_maksaa_kaikkien_ikaluokan_2015_varsojen_derbyn_ja_

kriteriumin_osallistumismaksujen_i_erat.7842.news

16.6.2014  Juhannusviikolla siementä saatavilla joka päivä, kunhan kuljetukset onnistuu.  =)

Paikanpäältä hakemalla onnistuu erittäin hyvin ja suora siirto toimii ainakin Jyväskylään asti. Ravimatkalaisten kyytejäkin kannattaisi hyödyntää..  :)

16.6.2014 Tiinehtyneitä on niin hyvin nyt, että tässähän tuntuu jo siltä, että saa viettää ihan oikian kesäloman loppukesästä.  =)  Ihan parasta koska mun suuri haave olisi saada jonain kesänä kaikkien käyneiden tammat kantavaksi.  =)

12.6.2014  Mielettömän hyvä avaus Micro Meshillä!!  Ensimmäinen ikäluokka tullut radoille jo hienosti.  =)  Varsoista 7 juossut opetuslähdön ajoilla 30,0-30,5 ja seuraavakin jo ilmoitettu.  

9.6.2014  Olemme todella innoissamme, piakkoin pihaan saapuvasta, uudesta hevosesta!   8)

Saas nähärä kuinka palijon tulee "elämää pihaan"...      ;)

9.6.2014

"Kerran vielä"  eli hehkutus poikain tiinehyttämisille, aivan mahtavaa kun saa kantavaksi tammoja, jotka "takunneet tiinehtymättä" jopa vuosia ja sitten paukahtavat jopa kerrasta kantaviksi. Mä oon niin happy!!   =)

7.6.2014 Kelit on hellinyt, välillä liikaakin. Onneksi ripsautti mukavasti vettä äsken..

Kovasti ollut epäonnea ympäriinsä varsomisten aikaan, kannattaakin tarkistella lähiseuduilta esim. muilta kasvattajilta tai rehukauppiailta, josko olisi maidonkorvikkeita tarjolla, mikäli sattuu hätä iskemään.

Toivotaan kaikille tosiaankin paljon onnea varsomisiin ja ne joilla kaikki mennyt hyvin niin onnea teille varsoista.  =)

Meillä enää yksi tamma varsomatta nyt kun Caddie Amourkin varsoi, muuten tuli tammavuosi paitsi Leila Lii teki upean orivarsan Tuisku-Topista. Ompa helpompi pihattovuosi  ;)

Oreista "hommansa" aloittaneet kaikki muut paitsi Mr Nice Guy. Harmi kun erittäin hieno mies on hänkin. =)

Gentle Star on kyllä niin mukavasti saanut tammat tiineiksi, myös siirtona...että minä aivan leijailen  :D  Spermaa ei tosin tule paljon, mutta tosi hienosti on saanut morsiamensa hoidettua ja toimii kuin kello...omistajan sanoin: - Hän on  Ammattilainen!     :D   <3

1.6.2014  Mahottoman mukavaa kesälomaa koululaisille!!  =)

Onnea Ylioppilaille, valmistuneille ja "huoltojoukoille"!!  =D

Ihan kohta pääsee tammat ja varsatkin laitumille kokonaan ja sehän se on parasta kesässä ja silmäniloa on kovasti kun varsat oikein hyppää ja touhaa. On se kesä ihan kivaa..kunhan ei oo liika kuuma..pakkaset silti vielä ihan ykköstä.  ;)

30.5.2014 Hankypanky Riden varsa Acery Boy otti upean Nuortensarjavoiton Porissa! JES!!!  

Todella raskaalla radalla, aika 21,4/2100m ja 2400€ tienestiä. Mountain Snappy ja taustajoukot onnittelee Vääräniemen perhettä ja Aattoa!!  Tietysti iso kiitos Ari Kelalle  joka vasta pääsikin JIXY-ajon voittajaringissä, naisten hellien onnitteluiden kohteeksi....  :D

30.5.2014  Gentle Starilla alkanut kausi todella hyvin tiinehtymisien osalta niin siirtona kuin kotonakin. Ihan huippua, ja kun ori on kaikinpuolin kuntoutunut vielä viime kesästä paljon ja on todellakin virtaa täynnä...ON SE NIIIIIN IHANA!!!

Tuskin tarvinnee kertoa millaiset tunnelmat on tehdä työtä niin upean ja suuresti arvostamani hevosen kanssa..tämä on parasta tässä työssä!  <3

26.5.2014   Nyt on pakko jakaa kuvaa LESTIJÄRVELLÄ  kadonneesta Lapinkoiran pennusta. Pentu on kummityttären perheen ja huoli on iso! Eli ottakaa ystävällisesti yhteyttä jos jossain asustaa yhtäkkiä uusi kuvan mukainen pentukoira tai näette harhailevana jossain. Kiitos!

Lapinkoiran narttupentu katosi kotipihasta Lestijärvellä 21.5. Kaikki havainnot numeroon 040-4172731 Pitäkää silmät auki jos esimerkiksi naapuriinne ilmestyy jo isompi lapinkoiran pentu.

10389984_10202965756758635_8472190117830980474_n.jpg

25.5.2014  Ei onnistunu, laukka tuli...mutta nyt huudetaan nuo omasta mielestä epäpätevät tuomarit nurin ja Suomen Leijonat voittoon.  =)

Ja juhlitaan sitä, että Microlla toistaiseksi kaikki tammat tiinehtyneet.  ;)

Mikä sen ihanampaa kuin erittäin tyytyväinen asiakas!!? Kumpa voisi saada kaikki asiakkaat yhtä iloisiksi ja tyytyväisiksi...se tuntuu niin mukavalle.  =)

Gentle Starille syntynyt niin upeita varsoja, ettei tässä oikein jää kukaan kylmäksi ja kuvia saa laittaa meille ihan joka oriimme varsoista ja lupa julkaisuun mukaan jos niitä saa laittaa näkösällekkin.  =)

Nyt jännätään kuinka menee Elitloppetissa...Viking Kronoslaiset on koko viikonlopun olleet huikeita!

Kontio ja Nurmos sekä Viking Kronos on ollut kova sana...toivottavasti on Kolgjini ja Viking Kronoskin..  =)

21.5.2014

Päivitykset jää nyt vähän hunningolle kun kiirettä on ollut...hyvä niin!!  =)

Finest Kemp tekaisi tammavarsan Victory Abroadista. Musta, upea ja pitkä/karvakorvainen neiti oli erittäin odotettu myös ja iso helpotuksen huokaus kun menikin kaikki hyvin. Orivarsalle oli jo tilaaja vaan kyllä tämän tammanki kelepaa kaupata "tulevaisuuden toivona".  ;)

Kaikilla jo hypänneillä oreilla on tiineitä morsiammia jo tälle kesää ja Micro Meshillä on kyllä "kaikkien aikojen" paras sperma.  =)

15.5.2014  Tuisku-Topia käyttäneet tälle vuodelle jo valveutuneet kasvattajat kuten mm. Toini Immonen ja Kari-Markku Karjalainen.  =) 

Toini kävi jopa tervehtimässä, äskettäin syntyneen varsansa isää siemeniä hakiessaan ja tuntui tykkäävän Topista ihan mahottomasti.  =)

15.5.2014 Mountain Lisa teki tammavarsan Mr Nice Guysta yöllä. Varsa ja emä voivat hyvin  =D  Hoitajakin jo toipuilee..  :D

Kaikki meni hyvin, ihan itsekseen tamma homman hoiti.  =)14.5.2014  Vielä virtaa...   ;)    Gentle Starkin sai "plussan seinälle" ja vieläpä ongelmallisen tamman kanssa. Toinen tarkastettu ei tärpännyt vielä. Huikee on pappa <3 virtaa="" on="" ku="" pieness="" pit="" j="" ss="" d="" microlla="" toistaiseksi="" kaikki="" kantavana="" toivotaan="" samanlaista="" tahtia="" koko="" kes="" lle="" p="">

Zlatinalle varsa Victory Abroadista. Ihanaa, välillä menee hyvinkin varsahommissa. Umbrellan varsa menetettiin....josko hyvä antaa itseään odotuttaa, toivotaan tiineyttä ja ensi vuonna henkiin jäävää varsaa varsinkin kun isoveli ei ollenkaan nolosti reenaile.  =)

Loputon luotto ja usko hommaan horjahti vaan ei kaadu ei ja samantien peukkuja kaikille varsomisiin!! Ja tiinehyttämisiin.  =)

10.5.2014  Le Cupole (Gentle Star) otti aivan upean voiton Finlandia-päivänä Vermossa!!

Aika 15,1/3120 metrillä ja 10.000€ matkasi Kai Kumannon suojatin mukaan. Erittäin lämpimät onnittelut taustajoukoille!!

5.5.2014 Micro Meshin ja Tuisku-Topin ensimmäiset tammat tiinehtyneet.  =)

Vielä hetki ennenkuin muiden tarkastukset, mutta peukkuja kaikille kesän tammoille tiinehtymiseen ja varsinkin siihen varsan syntymiseen terveenä ja pirteenä.  =)

3.5.2014 Oulussa ravattiin tänään ja sielläkin soi jälleen Pauli Raivion "tunnari" kun Välkyn Tuisku (Tuisku-Topi) otti varmasti, komean voiton ajalla

26,2 / 2100m. Upeasti on mennyt Topin pojat, Onnea taustajoukoille!

IS-ravit: 
Välkyn Tuisku: * * * Oli auton takaa itse varmuus ja kontrolloi lähtöä keulasta mielin määrin kovasta 21,5-avauksesta välittämättä.

1.5.2014  Haapajärven Vappuraveissa:  Mountain Storm oli toinen 2060 metrillä, ajalla 21,3.

Mountain Helium sai kokeesta starttiluvan =)

29.4.2014  Leila Lii ja Tuisku-Topi saivat Pihlajan Pauli nimisen varsan. Vaalea hurmuri voi hyvin kuten vanhemmatkin.  =D

26.4.2014 Tuisku-Topin pojat esiintyivät taas tänään ryminällä "parrasvaloissa" kun Välkyn Tuisku nappasi murskaavalla tavalla voiton, ajalla 27,5  Killerillä ja Tähen Topelius jäi ihan  pikkasen voitosta ollen upea kakkonen ajalla 23,7 Killerin Kimarassa, Pihlajan Aaronin päivä ei ollut, mutta : Ihan huippu päivä Topille  =)

25.4.2014  Kiirettä edelleen,  mutta sehän vain passaapi.  Gentle Star ja Please Poppykin jo avanneet kautensa ja Gentlellä "alkusuma" jo tammoissa.  Ori oli niin innoissaan kauden avauksesta jotta persettä heitti tarhassa   :D    ...on se reipas ikäisekseen <3

18.4.2014  Kiirettä pukannu ja sivut päivittämättä..

Tuisku-Topi ja Micro Mesh avanneet kauden ja Gentlen sekä Poppyn tammat jo kohta kohillaan.  ;)   Niin se vain räiskähti kausi alulle.  =)  Omia koitan olla siementämättä...vaan niin on ollu joka kevät ja silti niitä tulee aloteltua aikasin.

Gentle Starin ja Hankypankyn "tenava" kasvaa ja jos mahdollista komistuu. On se vain niin mahtavaa, nuita pikkuvarsoja seurata kun ne touhaavat omiaan.  :)

18.4.2014 Hekate Brolinen veli Mercury Broline voitti Färjestadissa, ajalla 13,7/2140m.

17.4.2014 Marple (Gentle Star) hopealle Momarkenissa 2640m. matkalla. Edellinen startti tuotti voiton Bjerkessä maililla pari viikkoa aiemmin.

16.4.2014    Le Cupole  (Gentle Star) oli huikean mykistävä Vermossa!!

Mailin voittoajaksi tuli 13,6, Hannu Torvisen suitsiessa ja Kai Kumanto reenaajana. ONNEA!!!

IS ravit: 

Le Cupole: * * * Reissutti kirikierroken käynnistyessä vauhdilla kuolemanpaikalle ja niittasi siitä hyvän keulahevosen todella urhean esityksen jälkeen.

8.4.2014  PIHLAJAN AARONI palasi radoille, pitkältä "haavainnuolemistauoiltaan"  ja oli upeasti toinen, ajalla 25,8 vain                      n. 2 senttiä häviten.  =D

( http://www.iltasanomat.fi/ravivihjeet/art-1288674949819.html )

Huipputyötä on Westin perhe tehnyt taas talven ja tuonut Aaronin jälleen kerran iskussa radalle!!  =)

4.4.2014  Välkyn Tuiskulle hopeaa! Tuisku-Topin poika tienasi 600€ ajalla 28,1.

Gävlessä Yes We Can (Gentle Star) voitti mailin ajalla 12,5!!  =)

5.4.2014

Vuoden ensimmäinen varsa on syntynyt viime yönä!

Itselleni todella odotettu, eli Gentle Starille ja Hankypanky Ridelle tytär.

Kävin puolen yön maissa kassomassa tammaa joka vain tuijotteli takasin ja tuli niin halukkaasti kuiteski paijattavaksi, että vaikka ensin luulin, ettei mitään tapahtuisi niin jäin kuiteskin "kyttäysasemiin" koska tuli "semmonen tunne".

Menin n. puolen tunnin päästä kassohan taas ja siellä jo hörisi isosti kaunis tammavarsa. =)

Sitten hoirethin napa ja alotelthin tissitystä ja siinä vaiheesa ko varsa oli vajaan tunnin ikänen, ja koitin tissille ohjata oli kaikille selvää..Ettei Tarsse Auttaa!!  :D Tuliluontoinen on lapsonen ja siinä on harmaita harjaksia emälle aiheuttava kesä eessä.  :D    Kovin oli lapsosessa isän näköä ja sehän kelpaa mulle.  <3

30.3.2014  Selasin tuosa Sukupostia ja varsinkin Micro Meshin emälinjaa, niin tulipa vaan mieleeni... ettei oo montaa tuottosampaa (onkokaan?) emälinjaa kuin sillä on. Kassokaapa tekin  ;)

Hirvittävän nopeita on paljon ja peitsareitakin löytyy..huimilla ennätyksillä

Bradia ja Magiciania ym... ja ori on kuin ihimisen mieli...jossetta usko niin tulukaa kassohan!  <3 p="">

28.3.2014 Ihana ilima!!!   =D

Niin mukava kassella pihattovarsoja kun nauttivat elämästä ja kasvavat hienosti.

Mikäs sen mukavampaa ko maata heinäkasoissa ja paskannella pihaton olijet aina näkymättömhin...millonhan sitä oppis et ei ne siellä varsinkaan keväisin edes makaa, liekkö tuo sakki maannut koko talaven aikana. :D

Tammoilla on jo kovasti käynnissä "lisäruokinnat" eli meillä ne saa Racing Proteinia ja Racing Lifequardia, jonka viime kesänä totesimme myös tosi hyväksi aineeksi. Sitä saaneiden tammain varsoille ei annettu kenellekkään plasmaa ja tammoilla oli paremmat ternimaidot kuin niillä jotka ei sitä saaneet..

Muutenkin kannattaa jos uni tulee ni nukkua vaikka ennakkoon sillä kohta ainaka ei nukuta taas n. 3 kuukauteen.  :D  Ihanaa kun tulee kevät!   =)

26.3.2014  TÄHEN TOPELIUS (Tuisku-Topi) otti aivan huikean V65-voiton Vermossa!

Kuolemasta sinnikkäästi punnertaen, hienon ajon päätteeksi, Pauli Raivion suojatti teki mielettömän juoksun.  =)

24.3.2014  MOUNTAIN CLEAVER upeaan voittoon Seinäjoella!!

Lahjakas tamma on kärsinyt kovin, vaivoista uransa aikana. Energinen pakkaus on telonut issihän ja ensimmäiset startitkin tulivat n. puolen vuoden tauoilta leikkausten takia.

Tähän on uskottu ja luotettu...ainaski Helena ja minä ja varmaanki vähän Hannukin.  ;)

Niin paljon Onnea teille ja kiitos kun tamma on aina saanut uuren tilaisuuren näyttää kykynsä, ja olette uskoneet siihen..tälle me vielä joskus skoolathan!  :D

23.3.2014 George Sånna (Gentle Star) voitti Färjestadissa,  2140m 15,2.

Max Not Sand (Gentle Star) voitti upealla uudella ennätyksellä 14,8...hienoa uran avausta suorittaa. =)

Monté:ssa 3:s Made For Victory (Victory Abroad).

23.3.2014 Levillä Ettan (Silver Pine) otti voiton ja kakkoseksi tuli Seeking Seconds jolla emä Pat Mii joka oli isäni kasvatti ja emänisänä ihanaakin ihanampi Megatrend!! <3

Onnea taustajoukoille!!

21.3.2014  MICRO MESH:n ensimmäistä ikäluokkaa eli 2012 syntyneistä jo kaksi tullut opetuslähtöön ja suorittanut ne hienosti. Ruotsissa opetuslähtöjä saa ajaa maaliskuusta alkaen.

New Star P.H.  30,5  ja  
Jack Bowler     30,0.

Jos isäänsä tulevat, niin jo aikaisin ovat hyviä!!  ;)

Mahtawaa!!!  :D

15.3.2014  No Frosting:n emälinjan tuotosten kiinnostaessa, koitan tähän linkittää Sukupostiin menevän sivun, josta näkisi hyvin kyseiset tiedot ja ellei linkitys onnistu, ne löytyvät Sukupostista ja emän Maple Frosting kohdalta.  =)

Maple Frosting

12.3.2014  Upea ilma!! Toivottavasti teilläkin.  =)

Laskin tuossa muutama päivä sitten, että huhtikuun lopusta ja 12.5 mennessä pitäisi syntyä 7 varsaa. Voi olla tupsetta ja kovasti.  =)

Tammat on kyllä jo osa sen näköisiäkin, etteivät varmaankaan pane pahakseen pieniä painonpudotuksia.

Cem-testit otettuna pojista ja ensimmäinen "vieras" tamma saapunut ja kohta tulossa lisää. Varauskirjat aukaistu ja vaikuttaa oikein lupaavalta monen pojan kohdalla.  =)  Eilen taisi Gentle ottaa ns. "parhaan varauksen" tittelin kun kerralla tuli 4 tammalle varaus.  =)

9.3.2014 Mr Hello Man (Victory Abroad) palasi Mantorpissa radalle pitkältä tauolta ja nappasi pronssisen. Matka 3160 metriä taittui aikaan 16,4!!  =)

2.3.2014  Hankasalmella voitti Mountain-tallin lähdössä Venlan Vekkuli joka on entisen tammamme Venlan Viestin veli.  =)

Onnea ja menestystä jatkoon!!

28.2.2014  Lomat on "lusittu" ja kevättä kohti menhän kohinalla.  =)

Kuvasto on ilmestynyt ja orivalinnat monilla mielenpäällä. Jos herää kysymyksiä, olemme aina tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla.

 Meille voi tulla tutustumaan oreihin, milloin vain...pirautat vain, että olemme varmasti "pihassa" kun tulet.  =)

26.2.2014 Norjassa on aloittanut upeasti Seven Cru jonka ei. on Victory Abroad.

Ori nappasi uransa toisesta startista arvokkaan kakkosen ajalla 18,0.

22.2.2014   Suomen Leijonat pronssia...KIITOS!!!

Tuukka ja Teemu ja co  ....   upeaa peliä!!

22.2.2014  UPEA Tähen Topelius otti voiton Kaustisen V75-lähdössä!!!

   Huippua ... mahtavaa, Onnea Raiviot!! Ja Tuisku Topi!!  <3

21.2.2014   PLEASE POPPYN MAINOS LUETTAVISSA!!   =)

Klikkaa Oriit kansion alempaa Please Poppy nimeä!!

Koitamme laittaa piakkoin muutkin esille.  =)

21.2.2014 Kohta....ihan kohta on kuitit kasassa ainaki melekhen ja saa viikon ottaa perheen kanssa rennommasti. Jos kaivais lautapelit ja kynttilät ja rennon mielen jostain ja nauttis yhteisistä hetkistä.  =)

Kaikille lomailijoille, oikein hauskoja hiihtolomia!!!    :)

19.2.2014  Upea Suomalaisen talvi-urheilun päivä!!

Ihan mielettömät jännäykset ja fiilikset kaikesta. Onnea ihan jokaiselle menestyksestä!!!  =)

14.2.2014 Upean paluun pitkältä sairastauolta tehnyt Monster Pine (e. Mountain Medio)  voittoon Joensuussa!!!  Onnea ja terveyttä jatkoon!   =)

11.2.2014 Pyry-Pauli (Tuisku-Topi) kolmanneksi lähes ennätysajalla Kuopiossa!! Hienoa!!  =)


Myös Välkyn-Tuisku (Tuisku-Topi)nappasi kolmosrahat niinikään Kuopiossa!  =) Jes!

11.2.2014 Jes, meillä on lumimäärä lisäntynyt lähes kolmanneksella, yön aikana.  :D  Olis vain saanu sataa jo paljon aikaisemmin enempi lunta, mutta nyt on taas helpompaa ajaa varsoillakin. =)

Kyllä vain piristää hurjasti mieltä kun kasvatti pärjää...vieläkin hymy repii suupieliä, kun Mountain Lovely oli eilen niin mahottoman hyvä. =)

10.2.2014 Mountain Lovely otti upean voiton, uudella ennätyksellä Jyväskylässä!!  =) Tuplatonnilähdöstä 2 tonnia omistajille ja mukavat kasvattajarahat meille, JESSS!!!   =)     Mahtava Pikku-Lovely!!

  Mountain Lovely: * *   Kiihdytyksessä hieman myöhästynyt tamma juoksi 6. ulkona. Kiri maalisuoraa pontevasti ja ehti ohittamaan jo karussa olleen suosikki Ellen Merrylegsin.

http://ravit.iltasanomat.fi/ravitahdet/

Tänään Asko sai upean tunnustuksen työstä/toiminnasta raviurheilun hyväksi, kun hänet palkittiin Nikulassa, Keski-Pohjanmaan hevosjalostusliiton 100-vuotisjuhlassa, Hippoksen hopeisella ansiomerkillä!

Kertakaikkiaan mahtava homma!!  =)

1911955_10152201707528094_366378788_n.jpg

6.2.2014 Kevät mieli puskee päälle ja nyt onkin mahtava syy odotella kevättä ja kesää, kun saamme tarjota todella upeat sekä urallaan jokainen, hienot näytöt antaneet ja hyväkäytöksiset oriit!!   =)

"Tämä on syypää mun hymyyn"...jos vois kuvailla fiilikset laulun sanoin.  :D

Tervetuloa tutustumaan miekkosiin, jotka ovat Tuisku-Topia vaille, paikalla kaikki.

3.2.2014  Mountain Lovely hienosti kolmas uudella ennätyksellä ja kovassa porukassa. =)

31.1.2014 Kuvasto-ilmoitukset jätetty maailmalle ja enää voi vain odottaa uunituoretta julkaisua.  =)

Nyt jännittää vielä hetken aikaa kuinka tänä iltana juoksee Hekaten veli Kouros Broline Gävlessä..peukkuja matkaan..

30.1.2014  Mountain Lovely piristi pakkasiltaa hienolla kolmosella Jyväskylässä!  =)

24.1.2014 Anita Sisu/Eino Tuomi nappasivat kauden eka startissa voiton Kaustisella.  =)

Hieno homma ja isukki Victory Abroad on tyytyväinen ;)

22.1.2014

Ompas pitkä aika kun viimeksi on sivuja päivitelty. Niin kovasti on kaikkea kivaa ja uutta, ettei ole kerinnyt yhtään perehtyä.

Mainosten tekoa ja pähkäilyä...kaikki on taas jännää kun uusi kausi alkaa. :D

Viime yönä haettiin "maailmalta" lisävoimia kauteen ja pikkuhiljaa tammojen kohdalla tarkistellaan kaikkien ruokinnat varsomisia silmällä pitäen.

Sivuillamme on linkitetty sivu, josta löytyy paljon tärkeää tietoa varsomisesta näin keväänkorvalla luettavaksi...eikä se kertauskaan meille kaikille huono asia ole.  =)

12.1.2014 Mountain Lovely voitti Kaustisella!!  =)

Pippurinen "Laila" teki kovan juoksun ja kuittasi voiton ajalla 19,0.

Ihan sairaan mahtawaa!!  :D

"TROIKKA Kolmannesta parista puolimatkassa etusuoran aikana kuolemanpaikalle kiertänyt Mountain Lovely rutisti pitkällä loppusuoralla rehdisti ykköseksi." www.toto.fi

Samassa lähdössä jäi neljänneksi, ystäviemme Colbert Hill, jonka emä on kasvattimme, Mountain Milton ja isä Silver Pine. =)

  Varottava: Colbert Hill   Jäi jumiin johtavan taakse ja tuli voimissaan maaliin.    IS-ravit

11.1.2014  Mercury Broline, Solvallassa Hekate Brolinen veli nappasi V-75 kakkosen ja 50.000kr Örjan Kihlströmin ajamana, voittajan kanssa samalla ajalla 15,7!


7.1.2014  Fregos Star jälleen hopealle! Ihan sikamahtawaa!  =D

Hienosti, pitkin talvea juossut Frego, toivottavasti jatkaa samalla tyylillä..  =)


4.1.2014  Mietteitä viime vuoresta ja tulevasta pyörii mielessä kovasti. Päällimmäisenä suuri ilo kun sai Gentle Starin omaan pihaan ja tietysti mahtavat yhteistyökumppanit ja asiakkaat..ystävistä puhumattakaan. Oli hienoja hetkiä ja hauskoja hetkiä ja vähän surullisiakin, mutta sekin kuuluu tähän työhön.

Talvi nyt on mikä on, mutta niin paljon hyviä ja hienoja asioitakin löytyy, että nyt lopetan minä ainaski murehtimasta keliä...se kun ei ees auta ollenkaan.  ;)

Suurella ilolla ja mielenkiinnolla odotamme kesää 2014, olkoon se kaikille hyvä!!  =)
3.1.2014 Uusi vuosi tuli ihan sanatarkasti jytinällä... liekkö muilla samanmoinen vuodenvaihde? Oli rätinää ja välkettä ja tykinkuminaa ja pauketta. Kyllä niin vihaks pistää tuommoset paukuttamiset varsinki seuduilla, missä paljon eläimiä on.  =(

No se on nyt takanapäin onneksi ja ilman vahinkoja päästiin tänä vuonna.

Kelit ne vaan jatkuu yhtä innostavana..ihan ko tää tautiki ne on tulheet jääräkshen.

No olipas niin negatiivista joten pakko tähän väliin laittaa jotain ilosempaaki, eli kaikki "meirän poikain" varsat jotka teki oppari/koelähöt hyväksytysti saa iloista ilmettä naamalle...puhumattakaan hienoista saavutuksista kuten esim. Bory, siksi tätä työtä tehään ja nautinnolla vielä, kun niiiiin on kiva seurata kaikkien edesottamuksia radoilla. =) Vaikkei niin yhteyttä piretäkkä kaikkien kanssa, silti seurathan isolla mielenkiinnolla varsoja..vähän niinkö "mummuna ja tutana".  :D

Joinain päivinä tulee kannustettua niinki palijon, että julkisilla paikoilla sais jo sakot.  ;)

Onnea jokaiselle starttiluvista ja onnea kovasti alkavalle raviuralle, ihan kaikille!!!

Hyvää alkanutta ravivuotta ja toivotaan, ettei tulisi enää yhtään vahinkua tälle vuodelle raveissa eikä talleilla eikä misään muuhallaka.