Uutiset 2013Uutiset 2012
Uutiset 2011
Uutiset 201030.12.2013 Varsat tunnistettu ja kaikki hyvin...niin ne vain varsatkin "viisastuu" vuosi vuorelta ja homma helpompaa..  :D

29.12.2013 Nortin (Forget Me Not) varsa The Best Spruce oli hyvä kakkonen Lappeessa.

27.12.2013 Vettä sataa mutta aurinko ei paista...onhan ollu Joulu kelit.

Niin on liukasta, ettei ole kohta viikkoon uskaltanu varsoja ajaa, kun ei vielä nuille nuoremmille hirviäis kenkiä laittaa. Ihan on tarpeeks taituroimista isommillakin hokkikengisä.

Jospa tämä kohta helpottais...lumeks kohta sade muuttuu...enää puuttuu vain pakkanen.

24.12.2013

Kinkku on näin yöllä kello kolmen alla paistettu ja maistettu.  :D

"Huurteinen metsä ja luminen maa. Otsaasi enkeli koskettaa. Lävitse roudan ja paksun jään taivas tuo lämpöään. Ohi on kiireisen kaupungin hälinä ja työ. Tässä on nyt rauha ja jouluyö."

HYVÄÄ & RAUHAISAA JOULUA KAIKILLE!! LEVÄTKÄÄ JA SYÖKÄÄ HYVIN.  =)

21.12.2013

Rilon-Taika voitti jälleen! Emänsä Vokkerilo oli meirän tekemä (liisattiin tamma Torpan Vänniltä joka jäi kasvattajaksi) yltiölahjakas tamma. Koitimme tuora tamman aikanaan kotiin, mutta ei suostunut samaa matkaa kopilla tulehan joten jäi kotiini Veteliin, josta isä sitten myi Rilo-tallille. Olihan sisukas tammanretale :D 

Vokkerilo voitti muutamissa jääraveissa n. 100 metrin keulalla muita..valitettavasti ei koskaan päässyt kuitenkaan radoilla näyttähän kaikkea osaamistaan. Liian nuorena loppui muutenkin matkansa mutta onneksi jäi näin hieno varsa Rilo-tallin iloksi...ja vähän meiränki.  =)

20.12.2013

Kovaa touhaamista monesa tuvasa ja pihasa varmaan tälläkin hetkellä..

mutta jotenki nyt tuntuu, että kyllä se Joulu tulee, vaikkei joka kaappia siivuaiska ja istuis vain välillä alas juomhan kaffia ja syömhän piparia. Lapset on olleet ahkerina apuina. <3

Pikkuhiljaa aloitellaan hiljentymistä Joulun viettoon perheen kanssa.

Illalla vielä pienemmillä kuusijuhla jota tänä vuonna hulppeissa oloisa vietethän kotikunnan kirkossa.  =)  Isommilla on vielä yökirkko ja sitten saa aamusta nukkua vähän piremphän. 

Lapsia jännittää ja pikkuhilijaa tarttuu ainaski äitiinkin sama jännitys. Olen henkeen ja vereen Joulu-ihminen ja toivonkin, että jokainen teistä osaa nauttia ihanasta rauhasta , kynttilöistä ja suklaasta ja yhdessäolosta sekä yhteisistä ruokailuista samaan tapaan.

Posti on toivottavasti tavoittanut jokaisen ja astutustodistukset ja kortit ovat löytäneet "kotinsa". Jollei ole näin käynyt, eikä juhlapyhien jälkeenkään ole tullut niin ilmoittakaa minulle.

Pahoittelut, ellei kortti jokaista löydä..tarkoitus oli ihan jokaiselle asiakkaallemme se laittaa, mutta laitetaan se toipilaana tehtyihin virheisiin ellei näin ole käynyt.

Tässä teille kaikille vielä yhteisesti:

Kaikille teille Ihanaa Joulunorotusta ja rekiretkiä ja kaikkea ihanaa yhdessä touhaamista.  <3

hevosurheilu.jpg

16.12.2013  Seinäjoella Fregos Star joutui kovasti häirityksi kahteen otteeseen, mutta silti upealla juoksulla lähes millilleen voittajan kanssa maaliin. Hienoa työtä!  =)

15.12.2013  Ajattelin muuten tuossa muutama päivä, vajaa viikko sitten josko kotisivujen kävijämäärä ylittää 50 000 rajan Jouluun mennessä...niin olihan oikeen ihmetys kun la-su sivuilla oli käynyt 958 henkilöä ja raja ylittyi jo huimasti!! Uskomatonta =)

15.12.2013  Astutustodistukset alkavat tipahdella joulukortilla höystettynä pikkuhiljaa, osa jo lähtenyt ja suurin osa lähtee huomenna. =)

On niin vähän enää jouluun aikaa, että ihan jännittää...kotisivut on levänneet kanssani reilun viikon ja vähäisesti siellä tapahtuu loppuvuonnakin sillä tauti ei anna periksi ja taas oli keuhkokuume päästä vallalle. Koitan saada vuoden loppuun kaikki selväksi ja jos joku mietityttää, niin soittakaa tai laittakaa sähköpostilla kyselyä ja jos jollekkin ei tule astutustodistusta niin ilmoittakaa minulle hetimmiten.

Mukavaa joulunodotusta ihan kaikille!!   <3

6.12.2013  HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE!!

Ja suuri kiitos, sodissa eri tehtävissä taistelleet henkilöt sekä Suomenhevonen <3

Oheen kopioin pätkiä sota-ajan hevosjuttuja Hevostietokeskuksesta, kannattaa lukea koko kirjoitus osoitteesta:  http://www.hevostietokeskus.fi/uploads/files/Artikkeli1.pdf

Hevosen ja ihmisen kumppanuus sota-aikana
Riitta-Marja Leinonen Oulun yliopisto

"Yleensä sotaan jouduttiin antamaan paras työhevonen, mutta jos valinnanvaraa oli, sinne lähetettiin huonompi. Ei ollut myöskään tavatonta, että ostettiin romaneilta hevonen annettavaksi sotaan. Moni antoi sotaan heikoimman hevosensa, heikoimmat valjaat ja kärryt tai reen. Erityisesti huonojen valjaiden antaminen kostautui hevoselle kivuliaina lyöttyminä. Poikkeuksen teki Aune Alikosken isä, jolla oli kaksi hevosta, joista toinen piti luovuttaa. Hän päätti antaa paremman, koska se pärjäisi paremmin.
Vakavana isä valmisteli Kilttiä matkalle. Laittoi vielä ämpärin kaulaan. Se ei juo muusta, oli isä sanonut Lappeenrannassa luovuttaessa rakkaintaan. (SKS KRA HS 1: Alikoski. 1975.)
Useimmiten isännät toivat itse hevosensa, luovutuksen jälkeen jatkaen matkaansa Hyrylän kasarmeille, jossa koottiin Tuusulan tykistöä. Joskus toi talon vanha isäntä hevosen. Ero oli hyvin vaikea. Useinmitenhan eläin oli varsasta kotona kasvatettu. (SKS KRA HS 1: Kari. 1975.)

Lyyti Rahikkala kertoo Timo-ruunasta, joka oli talvisodasta palatessaan niin väsynyt, että kotiväen piti auttaa sitä, kun se viimeisen mäen kotipihaan kiipesi. Ruuna oli rojahtanut oljille talliin päästyään. Se oli kuitenkin toipunut sellulla ja hellyydellä, mutta vireys oli siltä pois. Timon kohtalona oli joutua vielä jatkosotaankin ja sille tielle se jäi.
(SKS KRA HS 3: Rahikkala.1975)
Toisenlaisiakin tapauksia kuitenkin oli. Matti Rapila kertoo hänen ja veljensä hevosen hakureissusta.
Kun hevoset palautettiin, olin Laihian asemalla veljeni kanssa hakemassa mustaa. Ruuna oli kaikkiaan hyvin hoidetun näköinen, suittu ja hyvissä varusteissa. Hevosen luovutti mies, joka kyynelsilmin kertoi ajaneensa koko ajan tätä hevosta. Hän ylisti hevosen hyvät ominaisuudet maasta taivaaseen ja sanoi pitäneensä sitä parhaana ystävänään kranaattisateessa. (SKS KRA HS 3: Rapila.1975)"

1.12.2013  Hekate Brolinen veli Mercury Broline otti hienon voiton ajalla 13,7a.

Solvallan illassa, ruunaa ohjasti Tino Ärling.  =)

29.11.2013  Taiskeri voitti Kaustisella Henry Ala-Korven ohjastamana. =)

Emänsä Vauhdin-Taika lähti äskettäin ikivihreille. Tamma teki meille 2 hienoa varsaa Pihlajan Roberton ja Pihlajan Onnin. Toivottavasti pojatkin vielä joskus juoksevat, emänsä kunniaksi ykkösiä.  <3

27.11.2013  Mountain Cleaver oli upea kakkonen, puolen vuoren tauolta!! Ihan mahtavaa ja saadaan vähän lohtua elämään, sillä ne kuvatkin jäi ottamatta, kun opetettiin Mountain Shadowia ajolle ja tamma tempasi pystyyn niin voimallisesti, että tipahti pää ja selekä edellä maahan ja halvaantui, joten jouduimme hienon varsan elämäntaipaleen päättää siihen opetustielle.   =(   Emänsä oli Kasvattajakruunu-finaali kakkonen Mountain Cindy ja isä Amour Ami, joten ihan tuntuva vahinko oli...eikä vakuutusta. Se kannattaisikin olla aina edes opetusaikana varsoilla automaattisesti...harvoin näiden kanssa tapahtuu, onneksi!
26.11.2013  Vihdoinki saan siskoni napsihan tänään ja huomena kuvia heposista... määhän en osaa ottaa kuvia ihan yhtälailla kuin esim. linkittää juttuja sivuille tms.  :D Onneksi on sitte suvusa semmosia joilta nämäki jutut onnistuu.  =)
Eli jospa kohta kuvia lisäiltäis.  =)


24.11.2013 Pihlajan Tuomas kävi kopilla ratalla ja toimi siellä moitteettomasti. Osasi eka kerralla heti, peruuttaa kärryineen katokseen. Hieno poika!!  =)

Forgetin tammavarsakin toimii jo hyvin kärryissä ja ensviikolla tarttis saada kaikki loputkin kärryin eteen.

Siinä olis jo muutama hyvä varsa opetettuna jos jollain on talli vailla varsaa tai emäntä /isäntä iliman joululahajaa, niin eikun kassohan tänne ja laitethan rusetti lähtiesä kaulhan.  :D


Ja nyt on jo pakkasta (vähäsen) ja lunta oikein mukavasti, ni jokohan olis niin ilonen asia, et alakais oikiasti talavi tulla....toivothan niin!!


18.11.2013  Josko jo kohta pakkasta...

Luntakin sais tulla, niin olisi mukavampi ja parempi ajaa hevosia.

Micro Mesh nauttii lenkeistään ja niin se tuntuu isäntäkin nauttivan.  =)

Tauti jatkuu issellä ja nyt se sai nimenkin eli mykoplasma...ei ihan herkkua ole. Koittakaahan syyä D-vitamiininna, ettei iske taudit.

17.11.2013  Vauhdin-Taikan varsa Taiskeri ja Henry Ala-Korpi voittoon Ylivieskassa! Onnea taustatiimille.

Mountain Stormin debyytti-startti meni loistavasti kunnes viimisessä kurvissa tuli harmittava laukka...jospa ensi kerralla...Upeaa oli meno =)

16.11.2013   Mountain Cannonille upea kakkostila Lappeen raveista. Raskaalla kelillä kova avaus, mutta erittäin asiallisesti jaksoi puristaa maalhin. Mahtavaa!!

10.11.2013  Isänpäivän ja Pauliinan synttärien kunniaksi kasvattimme FREGOS STAR voitti Vaasassa.  =) Ihan mahtava juttu!  Onnea taustatiimille ja peukkuja myös jatkossa.

Samoissa kisoissa Mountain Lovelylle rahasija ja Hurrikaanille kirijaimia.

8.11.2013  Mountain Magic tänään neljäs Porissa. Kohta olisi 13000 vs täynnä, joten toivothan vähintäänkin yhtä tasaista rahankeräystä jatkoonkin.  =)

6.11.2013  Nyt on hieno tai oikiasthan UPEA ori pihassa!! MICRO MESH  saapui meille ja on ihan mahottoman miellyttävä tuttavuus. Tervetuloa kassohan ja tutustuhan tähän Viking Kronoslaiseen huippuoriiseen.... "tukkajumalaan"!  =)

Ori on ihan mielettömän hyvä ajaa ja helppo muutenkin.

Mahtava juttu kertakaikkihan, kun saa jälleen kerran esitellä ja tuoda tarjolle huippuoriin!!  =)

5.11.2013       =)

2.11.2013   V75:ssä Hankypankyn varsa Plucky Boy, upeasti toinen uudella hienolla ennätyksellä 15,7ake ja rahaa komiat 2500€. Onnea taustajoukoille!!  =)

30.10.2013  Semmonen pikku vihje nyt kaikille, että menkää ottahan flunssapiikki jos suinki pystyttä. Ei oo mitään "lastentauteja" nyt liikheellä..

..no jospa tästä taudista tokenee ja elämä voittais.

29.10.2013  N F Notablen varsa Winter's Snowman juoksi opparin kuten siltä odotettiinkin...jälleen yksi varsa jolle siskoni Tiina ja  miehensä Juha on antanut "hyvät eväät elämään"!

23.10.2013  Anna on nyt päivitelly sivuille varsojen tietoja...vielä kun joku onneton kuvaaja (isse) sais niistä julukasukeleposia kuvia.  =/  Varsat on hienoja ja muutama kovin kookaskin vaan kuvat niistä vain ei onnistu...täytyy räpsiä lisää ja linkitellä ne kuvatkin ja livenähän nuo täällä näkee hetikin jos vain, itseä kiinnostava varsa porukasta löytyy.  =)

Ihan on menny ohi aiemmin, mutta 13.10.10 FREGOS STAR,  juoksi Vaasassa uuden hyvän ennätyksen 18,6 ja on aloittanut syksyn hienosti.  =) Lisää hyviä juoksuja toivotamme!! 

20.10.2013  Ettan  (Silver Pine) voitti komiasti Ylivieskan rapasissa olosuhteissa joihin nähden aika 20,0 oli hyvä. Näin komea tamma ohitti 4000€ voittosumman ja toivotaan sen vain kasvavan ja kasvavan.  :)

18.10.2013  Mountain Trickster kolmas Joensuussa.  =)

Rahaa sai 210€ ja aika oli 20,1. Välillä onnistuukin...suunta parempaan ja peukkuja pirelhän. Hieno homma!!

10.10.2013

Oikein mukavaa syyslomaa, sellaista viettäville. Mekin nautithan tenavain kans alakuviikhon asti toistemme hyvästä seurasta ja sitte taas jatkethan syyshommia ja paperein pyörittämistä. =)  Pikkuhilijaa alakaa asiat selekiytyä kevättä varten   \o/  vaan vielä joutunee orotella "loppusilausta"  Nautinnollista syyskeliä kaikille!!   :)

ps. olis muuten aika makia tuo Forget Me Notin vuotikas tammavarsa ja vapailla markkinoilla.  ;)  Toimii hyvin...olis tuosa muutama muukin vuotias kaupan, ei tarssis niin montaa ajettavaa, kun nuita töitä tuntus olevan kylälläki paljon.  =)

Ja on kesällisiäkin, upeita varsoja jos haluaa pienestä asti "tehä isse" hevosen.

Meirän-Anna laittelee varsoille omia sivuja, viimisthän kunhan nuo ajo-opetukset menee ohi.  :)

10.10.2013  Tuisku-Topin poika, Piirka otti upean voiton Nuorten sarjassa Kuopiossa. Siinä ennätykset paukku kun ajaksi tuli 32,2 mahtavaa!  =)   ONNEA!!!

Vielä oli Välkyn Tuisku (Topin poika) toinen Tupla-tonni lähösä Kuopiosa. IHAN HUIKIAA!!!   =)

10.10.2013  Tämän viikon "rahankerääjiä" mm. mukavasti piristynyt Mountain Magic (Teräsmiesliigan 3000m vitonen) sekä Silverin tenavat Hello Kiti (Kouvolan tammalähdön hopiaa), kotikylän Golden Line (vuoroin voitto ja rahasija) ja Novelty Leader (Kaustisella kolmas). Silverin 2-vuotias Redhot Chasey meni kokeen aiemmin 24,0 ja on lahjakkaan oloinen varsa. Kohta startissa, paljon peukkuja!  =)

9.10.2013

Nyt pitäisi olla ainaki 99,95% oriitten tammoista Hepassa.  =)

Ihan mahottoman mahtava vuosi ja Il Villaggion 65 tammaa on erittäin hieno homma, sekä Gentlen tammat, joista tosin osa siirtyi keväällä muille oreille tai jäi astuttamatta...ei vain viikkoon pystyny spermaa lähettää. Loppukesästä Gentle sai jo samoja palautusprosentteja kuin esim Ilekin, eli eiköhän keväällä ala homma paremmalla mallilla kunhan miekkonen "talvehtii" hyvin.  =)

Kokonaisuutena tammamäärät oli meirän pojilla hyvät, ainoastaan Victory Abroadin kova luokka on jäänyt unhoon. Moni on nyt vasta havainnut oriin suvun ja melko vähästen varsojen upeat tulokset.  =) Muuten ollaan enempi kuin tyytyväisiä. Kiitos vielä ihan joka asiakkaalle!!!

Astutustodistukset tulee myöhemmin syystalvella.  =)

8.10.2013  Liisinki-tammamme Hankypanky Riden varsa, Plucky Boy voitti jälleen upeasti! Kuskina luottomies Veli-Matti Kangasluoma.  Onnea taustatiimille.  =)

2.10.2013  LOKAKUU, ihan uskomatonta  =)

Makiat kelit jatkuu, ihan huippua todellakin. Pihalle ois kiva taas istutella vaikka ja mitä vaan jospa mentäs vielä ainaki kesä ihan näillä monivuotisilla. Se oli helppo päätös  ;)

Vaan miksi, oi miksi oriinvalinnat on niin vaikia aina päättää...olisipa vain muutama tarjolla, joista vääntää diiliä. Ihan mahottoman pahalta tuntuu kun joutuu sanua ei, hyville oreille.

Jospa joku niistä olisi sitten seuraavana vuonna vuorossa. 

SILVER PINE on nyt lähdössä meiltä...ihan älyttömän harmittava juttu, ori kun on ollut jo vuosia meillä.  =(

Sopisi erittäin hyvin jollekkin täällä ostettavaksi sillä ei ole hinnankiroissa. Sperma pojalla on ehkä maan parasta edelleen. Kestää päiviä ja on riittoisaa. Helppo ori kaikessa toiminnassa. Jos joku kiinnostuu niin ottakaapa yhteyttä ja annan omistajalle tietoa. 

Lisää muutoksia tuleekin kun eläinlääkärimme vaihtuu ensi kaudelle!!

Vanhalle lääkärille kiitos vuosista ja uudelle pitkää ikää ja hyviä kiimoja.  :D

30.9.2013

Oriit melkein kaikki tammalistoineen nähtävillä Hippoksessa.

Josko huomenissa loputkin ja sitten vielä yhteenveto ja siirtolaput tarkistettaviksi.  Tuntuu se aina urakalta, kiireisen kesän jäljiltä (vaikka lopulta saa tehtyä hyvällä vauhdilla kun ei ole häiriötekijöitä minkäänlaisia)  ja niinpä vaan oli pakko nytkin vetästä henkeä, ennekuin nää kaikki saa tehtyä...minä kun en ainaka oo mikään yli-ihiminen ja lapsetkin tarvii vielä omat aikansa jokainen.

Astutustodistukset tuthun taphan voivatki tulla sitte joulukortin kanssa. Niitäki jo askarrelhan kovin...ei kuiteska tarpheeks usein nuorimman mielestä :D Vanhimpia sais lähes pakottaa yhesä rustaahan.  :D

Upia syksy senkun jatkuu ja jos ennustus pitää..saahan nauttia vielä viikko ainaski tämmösestä kelistä Jes!!  Mä nautin syksyistä ja kynttilänvalosta ja kaikesta sen suuntasestakaan.    =)

Oottakos muuten huomanhet, et joka paikasa on varsain hinnat nousussa!??  Mä olen hokenut koko ajan, että tää nousee taas kohta tää hevoshomma (osallahan se ei oo ees laskenukka) kauppa alkaa käymään ja tarvithan paljon hyviä varsoja joita voi seuraavina parina kolmena vuonna myyrä kun niin paljon on astutukset tippunu...ei ole enää liikaa myytäviä hevosia. Joko sinä oot omasi ostanu?   :)

22.9.2013   JOHAN OLI JUHLAT!!!   =D

Tavattoman lämmin kiitos kaikille perjantain juhliin osaa ottaneille, oli kyllä ihan huippuhauskaa kanssanne...en muista nauraneeni piiiiitkiin aikoihin nuin paljon, välillä ihan maha kramppas.  :D     Ihan mahtavaa kun ympärillä ja asiakkaina on  iso joukko, nuin upeita ihmisiä.

Erityiskiitos spesialistikokille: Suin Harrille ja Yli-Houhalan Pekalle herkuista ja Askolle myös, rosvopaisti oli jälleen täydellistä!   <3 p="">

Kyllä tällä jaksaa taas pitkästi taivaltaa ja muistojen "albumi" täyttyi niin hurjasti illan aikana. Voi vain sanua : ISO KIITOS!!!

21.9.2013  Mountain Reverie ja Jaakko nelossijalle Rovaniemen illassa.  =)

17.8.2013      HUOMIO!!!

* 20.9.2013 Kauden päättäjäiset!!!  *


Laittakaahan ylös päivämäärä kaikki asiakkaat ja ystävät,

sillä silloin on juhlan aika!!   =)

Tarjolla on rosvopaistia ja Hot wingsejä, kiitokseksi mahtavasta siitoskaudesta 2013!  Myös edelliskesien asiakkaat tervetulleita.  =)

Mukavaa säätä povaavat, 15 lämpöastetta.. ihan mahtavaa!! Varmuudeksi kuiteski pystytethän isompi "teltta", ettei tarsse istua satheesa jos sade kuiteski yllättäis.. 

18.9.2013  Mielettömän mahottoman upiat ilimat on ollu!! Kertakaikkisen mukavaa ollu pihatöitäkin tuuskata kun ilima on lähes ko morsian.   ;)

Jatkus vain samanlaisena vielä hetkenkään, saa varsatkin nauttia syrämmensä kyllyyrestä laitumilla edelhen ja tammat myös kun ei seinät ahista.  :D

Perjantaina olis sitte juhulan paikka ja täytyy sanua, et nyt on kyllä niin mahtava fiilis ja jännäkin odottaa kun tavathan ja saa taas turista kaikkien kanssa ihan ajan kanssa...kesällä aina niin hektistä tää touhu, että hyvä kun kerkiää jutun alottaa niin taas jo pitää lähtiä takasin hommiin.

Ei muuta kuin kaikki ystävät ja asiakkaat : Tervetuloa ja Veteliläisekki sais ottaa issiihän niskasta kiinni ja tuora issensä Toholammille viettähän mukavaa iltapäivää ja iltaa.  =)

7.9.2013

Oihan upia huutokauppa ilta eilen.  =)  Ei palijo malttanu persusta penkistä nostaa 6 jälkeen.  :D

Raviliigat saivat "sydämmensä valtiaat" ja kilpailusta tulee erittäin mielenkiintoinen, heille ostetuilla varsoilla. Hieno idea ja kannattaa vielä ostaa osuus, jos ikuna on hetkenkään mieli teheny hevosenomistajaksi!! Ei ole näin omistettu varsa hinnankiroissa ja ainakin saa jännittää samalla rahalla kuin omistaisi koko hevosen...eikä ole kuluja..  ;)

 Derby -voittajan laittajille ONNEA!! Hienoa työtä. =)

Itselle huikea juttu kun kolmanneksi sijoittui Cherry Chapstick jolla emänisänä VICTOR VICTOR!!!

Perhoon ja Laihialle Onnea myös roppakaupalla TUROVELI oli huikea!!

Jos tarvitset karsinoiden pystyttäjää, ota yhteyttä.

Kokemusta MYRBY-karsinoiden ja aitauksien pystytyksestä. Asko p. 0440-901598

 1.9.2013   Tornio:   MOUNTAIN REVERIE 15,8 ja voitto! Ihanaa, sitkeä pikkutamma..

Hyvä hyvä ja Jaakko Jylhä kuskina.

31.8.2013  Välkyn Tuisku (Tuisku-Topi) ennätystä 25,9 sivuten 3 tonnia rikkaammaksi Kyvyt esiin-lähdössä!

Abandon Fire ( Victory Abroad) kolmas ajalla 13,8. Koko ajan ennätykset paranee, hienoa!!  :)  Tästä lähti 3 tonnia mukaan. 

31.8.2013  Voi ruma sana mikä ajo!!  Ei pitkällä matkalla riitä paukut nuin.  =(

Hirvittävä väsy tuli Pihlajan Aaronille Turussa, toivottavasti kaikki on silti kunnossa eikä ole mitään kalvavaa taustalla. Upea ruuna jolla ollut mahtava ura jo tähän mennessä on silti hyvin rakas vaikkei aina menestystä tulekkaan.

30.8.2013   Mountain Tricksterille voitto Mikkelissä upealla uudella 14,9 ennätyksellä!! JES!!  =)

26.8.2013  Syksy tulee, ihanaa! Kynttilöitä ja kesänfiilistelyä sekä paperihommia, jotka ei tunnu etenevän eikä loppuvan koskaan. Kolme listaa täynnä nimiä ja päiviä, ennekuin ne pääsee syöttähän Hippokseen, että tulisi oikiaan järjestykseen.  :D

Varsojen opetukset alotettu ja tuntuu, että vuosi vuodelta ne oppii raviaakkoset, nopeammin ja nopeammin.  =)

Muistakaahan pistää jo pitkähihasempaa jos iltasin pihalla touhaatta...ei enää illat oo niin kesäsiä.. t. sairasvääns joka ei osaa 40 vuorenka jäläkhen pukia oikein.  ;)

26.8.2013 Erica Luca 3v. (Silver Pine) aloittelee uraansa hienosti. Joensuussa tänään kolmas uudella ennätyksellä 18,5a/2140m. JES!!

23.8.2013 Touch The Clouds 3v. (Silver Pine)  teki uuden ennätyksen 18,6/2100m Porissa.  =)

20.8.2013  Allaolevan litanian mukhan on aika erilaisia päiviä kotisivujen kävijämäärissä...ihana huomata kuinka moni sielä välillä vierailee.  =)

Kiitos mielenkiinnosta!

Kävijät eilen ja tänään

Tiedot
Yksittäisiä käyntejä tänään 485
Sivulatauksia tänään 534
Yksittäisiä käyntejä eilen 37
Sivulatauksia eilen 89

Amour Amin syntymätodistukset lähetän, kunhan vain saan taustajoukoilta/tilitoimistolta tammain tiedot. Jos ei ala kuulua, ottakaa yhteyttä oriin omistajiin.  :)

18.8.2013  Mountain Reverie kolmas, Kaukosessa ja Kari Ala-Pekkalan ajamana.

18.8.2013  Olikohan liika aikasta alakaa puhuhan kauren lopettelemisesta ;)

Topille ja Victorylle ja Mr Nice Guylle sekä Ilelle uusia tammoja vielä viikon sisällä tullut. Nythän on mahtavat laidun tilanteet kaikilla niin eiköhän nämäkin napsahtaisi kantaviksi hetimmiten...toivothan ainaski.  =)

13.8.2013  Hetken jo pelkäsin, että lähti sittenkin väärä tamma poistoon, kun Mountain Cindy poistui joukostamme ja tilalle tuli Wilhelmiinan riemuksi Mountain Lisa. No enää ei harmita sillä Lisan varsa Clamour Whip oli ajalla 18,8 eilen Porissa toinen. Onnea!!

Jospa tuurit jatkuis ja Whip toisi lisää iloa meille kaikille.  =)

11.8.2013  Tornio:  Mountain Reverie jälleen rahoilla...ihana sitkas pikkunen <3 p="">

10.8.2013   Victory Abroadin upea varsa Abandon Fire, otti tyylikkään voiton Tampereella ja tienasi 5000€ ajalla 14,1 joka on uusi ennätys.  Hienoa!!

7.8.2013  Paperihommia...vai pitäskö sanua toimistohommia  ;)

Parerityötä tässä hommassa on kyllä niin mahottomasti, ettei mitään määrää.  =/

Pikkuhiljaa kun vääntää, niin josko se siitä. Taloa maalataan loppuun samoin nyt on työn alla navettatalli, onni on apulaiset jotka saapuivat pelastahan nuutuneet maalaajat ja kauden lopetteluakin tässä pikkuhiljaa tapahtuu. Vielä on ollut tammoja, mutta ei enää isoja määriä.

Oriitten tammamääriä mielenkiinnolla odotellaan valmiiksi, kunhan jokainen saa ne lootat ja paperit palautettua niin uskaltaa sanua oikiat määrät.  :)

Ilen mahdollinen maan vaihto hieman harmittelee,  :(      poika on ollut uskomattoman hieno kaveri hyppyhommissa ja aikalailla satavarma. Katsotaan mitä tapahtuu..

6.8.2013  Mountain Lisan varsa Clamour Whip juoksi hienolla tyylillä koelähdön läpi sunnuntaina Seinäjoella. Kunpa nyt pääsisi näyttämään täysipainoisesti kykynsä.

5.8.2013

Koskapa kausi alkaa olla lopuillaan, on aika taas pähkäillä seuraavan kesän orivalintojen kesken.  =)    Siinä sitä riittää kovasti miettimistä ja asioiden pyörittämistä. Oreja tarjotaan ja joitakin ehkä kysytäänkin...tämä on aina myös erittäin mielenkiintoista aikaa.  :D

Osa tämän kesän oreista näyttäisi jäävän ensi kesäksikin....

3.8.2013  Neljä uutta tiineyttä Gentle Starille joista 2 siirtoina, toivotaan kaikkien pysyvän sisällä niin ori saisi tosi mukavan ikäluokan Suomeen heti.  =)

Kaiken kaikkiaan ori tehnyt tosi hienon siitoskauden, alun vastustamisesta huolimatta, osa siirroista jäänee tyhjäksi, mutta onneksi vain pienempi osa ja mukavaa kun hevonen on noinkin ihana ja erittäin pirteä...ei voi olla kuin onnellinen!!

Tuisku-Topi & Mr Nice Guy : Lähes 100% tiineyttämistä!!!   :)

1.8.2013

Kausi se vain jatkuu ja uusia tammoja tulee oreille. Siirtoja vielä tehdään mutta olisi mukava kun tilaukset olisi jo edellisenä iltana selvillä, niin ei tarvitse kaikkia oreja hypytellä enää varmuuden vuoksi.   =)

1.8.2013 Kouvolassa otti hopeatilan Tähen Topelius ( Tuisku Topi) ajalla 25,2!!!

29.7.2013  Loviisassa talutti Jorma Ruokonen suojattinsa Redhot Chasey (Silver Pine)  2 vuotiaana kokeeseen ja Antti Ruokonen päästelikin tammalla hienon tuloksen 23,5!!!!

Onnea myös kasvattajalle hienosta kokeesta  =)

27.7.2013

Kovasti Onnea Kuninkuuslähtöläisille, jotka voittivat lauantain kisansa!!!

Camri oli hurja... kokematon, mutta hyvä ja Pete on ajoituksen mestari tammallensa!!  =)   Tiukat on kisat huomenna!

Kotisivuillamme ylitetty jo reilusti 40 000 kävijän raja.  =)

Hienoa kun sivut on kiinnostaneet, jatkakaaa samaan malliin  ;)  Huippupäivä näkyy olleen päivä jona ilmoitimme, että Gentle Star saapuu meille.  :)

Kävijätilastojen yhteenveto

Tiedot
Mittaus aloitettu 23.1.2010
Yksittäisiä käyntejä yhteensä 40722
Sivulatauksia yhteensä 108167
Kiireisin päivä 1.2.2013
Yksittäisiä käyntejä kiireisimpänä päivänä 797
Sivulatauksia kiireisimpänä päivänä 1052

27.7.2013

Välkyn Tuisku (Tuisku-Topi) teki uuden tasoitusennätyksen Kuopiossa ja se kirjataan nyt 27,5. Hienoa!!  =)

26.7.2013

Vähän "omin lupineni" liisasin tamman keväällä koska halusin tehdä Gentle Starin kanssa siitä varsan. Tamma on Hankypanky Ride, kookas ja kaunis tamma...tänään minulle paljastui kuinka onnistuneen oloisen valinnan tein kun kuulin, että tamman eka varsa on juossut jo aikalailla upeasti. =)  Plucky Boyn juoksun pääsee näkemään Pori 25.7 ja lähtö 6  : http://tototv.icareus.com/web/guest/archive

Tämä oli toinen peräkkäinen voitto ja isäntäkin kasso videon leveä hymy naamallaan...    ;)

26.7.2013

Heinätyöt tehty onnistuneesti!!! JEEEEEEE, nyt saa ottaa vähän rennommin loppukauden.  Reilut 500 suurpaalia tuli ja makiaa heinää, se on aina ilon paikka!!     =)

* 20.9.2013 Kauden päättäjäiset!!!  *


Laittakaahan ylös päivämäärä kaikki asiakkaat ja ystävät,

sillä silloin on juhlan aika!!   =)

Tammoja tarkistellaan silloin vielä päivä ja samalla on rosvopaistia ja hot wingsejä tarjolla, kiitokseksi hienosta siitoskaudesta 2013!  Myös edelliskesien asiakkaat tervetulleita.  =)

18.7.2013

Omien hevostensa suhteen tunnetusti laatutietoinen ANTTI TEIVAINEN  on ostanut osuudet 2:sta MR NICE GUYN varsasta. Onnea hyvistä kaupoista!!

17.7.2013 

Mountain Reverie toinen Oulussa ajalla 17,9. Hienosti napsii tamma rahasijoja...toivotaan terveyttä ja pitkää ikää  <3 p="">

Mr Nice Guylla kaikki tutkitut tammat kantavia 3 tuloksia ootellaan ja peukutetaan.  =)

Kotona siemennetyt ja jo tutkitut Gentle-Starin tammat kantavia. JESS!!!

Il Villaggion Ruotsin tilaukset vain lisääntyvät ja esim. tänä aamuna Staffan Nilsson sanoi, että voit lähettää kaikki annokset tältä aamulta. Kehui Ilen spermaa fantastisen hyväksi.  JESS sillekkin!!    :D

Muutenkin hienolta tuntuu kun on jo kovasti plussia seinätaululla.  =) Olispa kaikki loputkin kantavia!

Unohin aiemmin, niin laitan nyt:

Onnea Välkyn-Tuiskun (Tuisku-Topi) tiimille 1.7 voitosta!!   =)

13.7.2013 Amber Diablo voitti Mikkelissä hurjalla tuloksella 12,0 ja mahtavalla loppukirillä! Meillä on siitostammana siskonsa Zlatina Diablo ja tällä kesällinen orivarsa Amour Amista josta voidaan hieroa kauppoja..    ;)

14.7.2013

Tähen Topelius huitaisi tuosta nuin vaan ajan 21,1 Mikkelissä. Ihan on huippunopia ja komia Tuisku-Topin poika!!!  <3 p="">

13.7.2013

Mikkelissä Pihlajan Aaroni juoksi tosi kovassa porukassa kolmanneksi ajalla 21,1.

4500 euroa lisää jo muutenkin huimaan, palkintosummaan. On se upia poika!!  =)

Linkitin tähän viimevuotisen raapustuksen omasta St Michel-kokemuksestamme!

http://mikkelinkuninkuusravit.fi/content.php?page=9&blogi=9

11.7.2013

Viikonloppu 13-14.7 lähethän kassohan St Micheliä Mikkeliin. 2010 Amour Amin kanssa kun kisa voitethin oli se siihenastisen hevosuran ehkäpä mielettömin tilanne, vaikkakin Pihlajan Aaroni voitti erellis viikonloppuna Suur-Hollolan...mutta kun täsä yks ilta selasin jo käytöstä poistettua kännykkää ja sieltä löysin kaikki onnitteluviestit, tuntui kuin olisi mennyt ajasa taakseppäin siihen tilanteeshen ku ajethin kotia Mikkelistä: Puhelin laulo onnitteluja koko ajan, vuorotellen vastasin Askon viesthein ja puhelhuin ja vuoroin taas omhiini.  :D Samalla naurethin ja iloithin niinkö asihan kuuluuki. Vieläki kaikki viestit, puhelut ja onnittelut joka tavoin lämmittää mieltä tosi palijon, KIITOS KAIKILLE niistä!  =)

Voi ko osais vieläkä kertua kaikki tunnelmat jne. Ja voi kun olisi sillon ymmärtäny pitää jokku isommat juhulat ni oisko sen tajunnu paremmin mitä oli kahesa viikosa tapahtunu..?

Sillon tällön vieläki kassothan Youtubesta voittojuoksu ja kyllä se meinaa kyynel vieriä silimäkulumasta...oli se mieletöntä...GREISIÄ!!  :D

Onnea matkhan, tämän vuoren kishan kaikille ja tuureja jokaiselle muutenki viikonlophun...varsinki Aaronille <3 p="">

Pikkuhiljaa alkaa tammat tiinehtyä kuten kuvaan kuuluukin.  :)

4:n siittolan väen kanssa keskusteltuani olen huomannut, että alkukesä on ollut ympäriinsä vaikea kiimojen ja tiinehtymisten merkeissä. Ihan sama mikä ori ja mikä tamma, on ollut ongelmia aivan tarpeeksi. Meillä on käytetty PG:tä enempi kuin edellisvuosina yhteensä, mutta onneksi ovat sitten tulleetkin hyvin kiimaan ja kantaviksi tammat!!  =)

Il Villaggio jatkaa huipputiineyttämistä ja se onkin ollut poikkeus porukassa ja saanut ihan huipusti koko ajan tammat kantaviksi.

Gentle-pappa on saanut hyvin kantavaksi siirrot ja kotona, eli ei valittamista, kuten ei muillakaan oreilla ja varsinkin iloa on tuonut Tuisku-Topi ja huippuspermansa suomenhevosoriilla. Ihana ukkeli!!!   <3 p="">

Gentle ja Ile menevät tammamäärissä ihan omilla kymmenluvuillaan, mutta myös Mr Nice Guy on saanut mukavasti tammoja.

Kaikenkaikkiaan kesä on ollut jo nyt vähintäänkin tyydyttävä ellei jopa hyvä, kiitos siitä jo nyt kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneillemme!!

Vielä muutama viikko täyttä hulinaa ja sitten pienen pieni lomanen, lasten kanssa <3 ihanaa="" p="">

1.7.2013

Hekate Broline tekaisi erittäin kauniin ja terhakan tammavarsan Silver Pinestä ja päätti näin varsomiskauden 2013!!

Tamma on jo uusittu Il Villaggiolla, hallitulla sukusiitoksella ja kyseessä on tilausvarsa.  =)

1.7.201

Gentle Star ja Il Villaggio kunnostautuvat koko ajan paremmin siirto oreina.

Gentle Star on parantanut spermaansa liki 20 prosentilla alkukaudesta ja tammat ovat tulleet kantaviksi siirtoina ja paikalla <3.. --3="" --="">

Il Villaggion ulkomaan "palautusprosentit" ovat olleet koko ajan vähintään 60%, vaikka matka kestääkin aina vähintään vuorokauden...mahtavaa!!

30.6.2013

Halsuan Miljoonaraveissa Pihlajan Aaronille hoppeeta Maratin jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa Suurmestaruutta kohti, jonne tarvitaan peukkuja!!  =)

HUOMIOIKAA JUHANNUKSEN AJAN KULJETUSONGELMAT!!

Torstaina vielä linja-autot kulkee, mutta loppuviikko on vaikea saada spermat minnekkään!

Meiltä saa koko Juhannuksen spermaa jos esim. raviväki kuljettelee mukanaan laatikot tai itse pystyy hakea!!

18.6.2013

Ratilaisen asemaltakin tuli mukavia uutisia, Il Villaggion tarkastetut tammat kantavina!  =) HYVÄ ILE!! 

16.6.2013 Mr Nice Guyn tammavarsa Life Of Rose juoksi hyväksytyn opetuslähdön Forssassa!! Upea lahjakas varsa, jatkoa odotellaan mielenkiinnolla koska varsasta on kovasti odotuksia.  =)

11.6.2013  Il Villaggion arvostus nousee ulkomailla koko ajan kun sillä sperma toimii niin mahtavasti pitkät siirrot.

Tänäänkin lähti kahdelle tammalle Staron tilauksesta siirtoja.  :)

Tosi mahtava juttu, koska lupien hankinta ei ole ihan läpihuutojuttu, tai ei se ainakaan siltä tuntunut :D   niin tuntuu hyvälle kun nyt sille on ollut käyttöä.  =)

Muutenkin tuntuu mahottoman mukavalta kun kaikki pojat toimivat työssään!! Hyvä aamu emännällä varmaan taas...  ;D

Talokin saa uuden värin ja sitten ois vielä ulkorakennusten vuoro...eli lomalaisille tieroksi, täälä jos missä pääsis maalaahan syrämmensä kyllyyrestä!!     ;)

11.6.2013   Huomasinpa vasta, että Hello Kiti (Silver Pine)teki uuden upean volttiennätyksen Porissa 28.5.2013.

Paljon onnea kolmosesta ja hienosta uudesta lukemasta 14,8!!!

3.6.2013  Loviisassa otti voiton Beggel Vanaja (Silver Pine) 20,5/2100m. Paljon onnea taustajoukoille!!

2.6.2013 Kestin juoksun ja voittajaesittelyn jne.. kuin mies, mutta kun onnitteluja alkoi satamaan niin tulihan se itku..  PIHLAJAN AARONI 20,5!!!!!

Niin paljon on hevosella mennyt epäonnen takia pieleen, että kun Arska tänään maalilinjan ykkösenä ylitti vei se hetki kaikki huonot muistot pois ja tilalle tuli JÄRISYTTÄVÄ ILO ja ihmetys: ON SE UPEA HEVONEN!!!

Kiitos Margot, Klas, AARONI ja Akseli!!!   Ja tietysti Nöpö <3 p="">

 <3 v="" lill="" on="" hyv="" olla="" h="" vi="" jien="" joukkueessa="" ett="" tiet="" taas="" milt="" p="">

      voittaminen tuntuu!!  <3 p="">

2.6.2013

Mielettömän hieno TÄHEN TOPELIUS (Tuisku-Topi) paineli Mikkelissä,

mailin aikaan 22,1!! UPEAA!! Onnea taustajoukoille!

2.6.2013  Mountain Hurricane (Silver Pine <3 otti="" upean="" hopiatilan="" kalajoella="" p="">

Hyvä Hietaset ja Hurricane!!!

31.5.2013 Riihimäellä Coming Captor (Silver Pine) voitti ajalla 18,1a, Arto Laaksosen ajamana. ONNEA!!!

Samassa lähdössä Silverin poika Max Space, oli kolmas ajalla 18,4!! Hienoa!

31.5.2013 Vaasassa otti voiton ETTAN (Silver Pine) ajalla 16,8a! Onnea Pentti Rantala ja muut taustajoukot!!

Elitloppet-voittaja Nahar  ONNEA!!!

Stort Grattis Team Bergh & Daniel och Henrik Sedin!!
Grattis Charlotte & NAHAR Elitloppssegern!!!
Vilken häst, vilken job...Helt Fantastiskt!!!   :D

24.5.2013 Victory Abroadille uusi haamumaileri jälkeläinen kun Going Strong otti pronssia ja 1500 euroa upealla ajalla 13,4!!!

24.5.2013   Mr Silvery (Silver Pine) aloittei uraansa upeasti kakkosella, Vieremän raveissa. 20,4ke ja 250€, siitä on hyvä jatkaa!!

24.5.2013  Sain iloisen puhelun Staffan Nilssonilta, Starolta. Il Villaggion ulkomaan tammat kaikki tutkitut ovat tiineitä!! JESSS!!   :D

Samantien lähti satsi taas Hollantia kohden...toivottavasti jatkuukin yhtä hyvänä tilanne koko kesän.

Oriinomistajamme 2013

Miellyttävä ja rento yhteistyö kannustaa ja tuntuu hyvältä. Kiitos teille jo tässä vaiheessa vuotta...tämä on mahtavaa!!!  :)

24.5.2013  Pitkästä pitkästä, aikaa tuli ikävä harjottelijoita kun he illalla lähtivät. Kiitos Seidi ja Emmi mukavasta ja uutterasta sekä omatoimisesta harjoittelusta!  =)

Teitte hienoa työtä, varsinkin varsain kanssa niinkuin kaikissa muissa hommissakin!!

  23.5.2013

Tammoista nyt siis varsoneet Mountain Lisa, Zlatina Diablo ja hoitotamma Forget Me Not kaikki orivarsat Amour Amista! Hienoja pikkumiehiä kaikki.

Viptyttö ja Venlan-Viesti tekaisivat oikein hienot tammavarsat Vipanterista.  =)

23.5.2013 Myös Mr Nice Guy on aloittanut hyvin tiineyttämällä kautensa..jopa kaksosilla. Onneksi Ansku sai jälleen kerran puristettua toisen pois, pysyypi nyt vaan se jäljellejäänyt hyvin kiinni!!  =)

23.5.2013   Uusia kuvia taas pikkuhiljaa sivuille...

23.5.2013  Il Villaggiolla on ihan huippusperma! Tammat tiinehtyneet ja orikin tykkää tosi paljon uudesta leipätyöstään!!   ;D

23.5.2013   Gentle Starilla on nyt sperma ollut tasaisesti hyvää, joten voimme lähettää 3-4 annosta hyppypäivinä.  Ori on saanut tammoja kantavaksi joten hyvältä vaikuttaa  =)

(Jopa niin hyvin, että omalla tammalla kolmoset toivottavasti saadaan vain 1 niistä tulolleen.)        =)      

22.5.2013

Mountain-tallin lounasravit Oulussa!!!

"KESÄKAUDEN AVAJAISET"  17.5.2013!!!

HARRI SAAPUU PAIKALLE KLO 15 JA RUPIAA VALMISTAHAN RUOKAA                 (hot wings/makkaraa), paikalle saa toki tulla jo aiemminkin.   :)

Jatkamme ruuan merkeissä ainakin ilta 9 asti, joten kerkiää myöhemminkin saapua paikalle.

Nyt kun kaikki oriit jo paikalla niin pääsette tutustumaan jokaiseen livenä.  =)

    TERVETULOA!!!   :)

10.5.2013    Viidelle ensimmäiselle astutusvarauksen tehneelle Flooran eli Kukan päivänä, maanantaina 13.5.2013, postitetaan Country Life Webstoren tuotevalikoimiin kuuluvat kultaiset hevosenkenkä korvakorut  :)

http://countrylife.mycashflow.fi/  (kopioi linkki)

8.5.2013

Zlatina Diablo tekaisi orivarsan Amista. Hirnumisen mestari on varustettu tähdellä ja yhdellä sukalla. :D

7.5.2013  Useita Laatu-hevosia menestyksellä kasvattanut Toini Immonen/Agrohelp,  on myös valinnut tammalleen sulhoksi Tuisku-Topin!  =)

6.5.2013 Mountain Lisa pyöräytti orivarsan Amista. Kaikki hyvin!

Pirtsakka pikkumies on hieno.

_______________x_____________x______________x_______________

HUOMIO!

Victory Abroadilla väärä varsamaksu Hevoskasvatus-kirjassa!

___________

13.5.2013 Drottning Silvias Pokal (Euro Classic Trot - 4 år Ston)

Hopealle kovassa karsinta-kisassa Fashion Diva (Victory Abroad) joka on ollut totossa jokaisessa kisassaan tänä vuonna!! Aika, hieno 14,8/2140 metrillä.

Kuningatar Silvian pokaali-finaali juostaan 16.5. ja palkintona 100.000€!

 

 

4.5.2013  GOING STRONG (Victory Abroad) otti jälleen upean voiton, nyt Oulussa!!

4.5.2013

Olemme hakeneet ja saaneet luvan lähettää spermaa mm. Ruotsiin ja Hollantiin.

Boko-tamma sai kunnian vastaanottaa ensimmäisen annoksen Il Villaggion spermaa.  =D  Starolla jo valmistaudutaan h-hetkeen.

TUISKU-TOPI saapui asemallemme tänään 4.5. ja täytyy sanoa, että on kyllä erittäin hieno ori!!  Laitan heti kuvia sille tänne omaan kansioon. Käykäähän tutustumassa ja tervetuloa paikanpäälle. =)

2.5.2013    Kuin Rosalle synttärilahjaksi, pyöräytti Viptyttö täydellisen tammavarsan Vipanterista. Äiti, lapsi ja huoltojoukot voivat hyvin.  :D

Vauveli sai nimen PIHLAJAN VALPURI <3 p="">

27.4.2013

PIHLAJAN AARONI näytti loistavalta vaan ei ajosuorituksen mentyä metsään saanut mahdollisuutta vaan tuli jälleen pussissa maaliin! Urhea ja upea, Aaroni on silti!!!  <3 --3--="">

26.4.2013 Mr Niceguy aloitti kautensa ja ensimmäisenä morsiona oli kova kilpatamma Alice Laukko.   =)

Oriilla tosi hyvä sperma ja niin toimiva kaveri muutenkin.  :)

25.4.2013    HUOMIO!!!

Hyvät asiakkaat, olkaahan kuulolla kun tässä piakkoin ilmoittelemme tarkan päivän jolloin pidämme "Kesäkauden avajaiset". Päivä tulee olemaan toukokuun puolivälin paikkeilla.

Tarjolla on Hot Wingsejä ja makkaraa, mestaripaistajan Harrin, käsistä.  =)

Olette Tervetulleita tutustumaan oreihin ja keskustelemaan muiden "samanhenkisten kanssa".  :D

25.4.2013

Hiljaisen kauden aloituksen sijaan olemmekin aloittaneet touhulla ja tohinalla!

Todella mukava huomata, että olemme jälleen saaneet talliimme oriit joille riittää  kysyntää.

Gentle Starista on kyselty ja varailtu niin paljon, että suosittelen epävarmoja varaajia olemaan nopeita ja varmistamaan varauksensa. Ori on aloittanut kautensa ja pystyy hoitamaan useampia tammoja päivässä, mutta kysyntää on niin kovin, ettemme voi taata sperman riittävyyttä pitkällä tähtäimellä emmekä lähetyksiä kun useilla tammoilla osuu kiimat samaan päivään.

Il Villaggiolle on jo toistakymmentä varausta ulkomaille ja paljon Suomessa.

Laatutietoinen Aki Antti-Roikokin tilasi jo Ileltä "satsin".  =)

x--------------x---------------x----------------x----------------x----------

21.4.2013 Going Strong ( Victory Abroad) on esittänyt järisyttäviä voittoja jo kolme peräkkäin. Kaustisella se otti kanuunakirillä voitot 24.3 ja 7.4 sekä viimeisimmän voiton V75-lähdössä Porissa 21.4. UPEAA työskentelyä ja Paljon Onnea taustatiimille!!!

18.4.2013  Örebrossa Audi Quattroloppet Breeders Crown - 4-åriga ston

otti Fashion Diva (Victory Abroad) hienon hopean ja 37.500kr rahaa.

16.4.2013    Hamtaro S isäänsä Gentle Staria muistuttava, hirmukuntoinen ruuna otti "ajamatta" upean voiton Tampereella. Torviselle ja Kytölälle Lämpimät Onnittelut hienosta yhteistyöstä!!

13.4.2013  Pihlajan Aaronille nelostila hurjassa porukassa Powerpark-ajossa, ajalla 25,6.

2.4.2013

Kuinka paljon erilaisia tunteita hevostelu voikaan herättää yhden viikonpuolikkaan aikana?

Sunnuntai aamuna Staro Umbrella alkoi varsoa sisälle kuollutta varsaa, jolla oli napanuora 3 kertaa kaulan ympärillä. Jalat virheasennossa ja pää edellä tulossa olleen varsan saimme 3 tunnin kamppailun jälkeen ulos. Marko Koivisto oli isona apuna, kahden emme olisi luultavasti selvinneet. Mieli oli enempi kuin maassa!

Tänään suuri ilon ja ylpeyden aiheemme PIHLAJAN AARONI palasi puolen vuoden tauolta juosten ajan 24,8 ja ollen toinen ja voin sanoa, että niin monta kertaa tämä meille "ihmeruuna" on vastaavan tilanteen ollessa kyseessä tuonut jälleen hymyn naamalle ja uskon tähän työhön!! Aaroni olet rakas <3 p="">

Kiitos Margot <3 ja="" klas="" muut="" varsinkin="" n="" p="">

"Meirän poikain" varsoille voittoja!    :D

25.3.2013  Bollnäsissä otti voiton Tammalähdössä FASHION DIVA            (Victory Abroad) tienaten 40.000kr ajalla 15,6.  =)

24.3.2013 Going Strong (Victory Abroad) voitti Kaustisella ylivoimaisesti ajalla

17,6 ja tienestiä tuli 800€. Kausi on alkanut hienosti, tuureja jatkoonkin!

24.3.2013 Coming Captor (Silver Pine) ura jatkui upeasti, voitolla Kouvolassa.

2100m taittui aikaan 19,1 ja rahaa tuli 600€.

Victory Abroadilla väärä varsamaksu Hevoskasvatuskirjassa!!

Oikea varsamaksu on 1850€ sis.alv 24%.

Pakasteet!!

Meiltä on jo monen vuoden ajan kyselty pakasteoriiden siemeniä ja koska nyt tuntuu olevan enempi kuin hyvä hetki ottaa ne valikoimaan, niin miksipä kieltäytyä. =)

Voimme tarjota näin entistä kattavamman orivalikoiman asiakkaillemme!!

Pääsemme aloittamaan todella laadukkailla oreilla, Hambo-voittaja BROAD BAHN ja Kriterium ja Derby-voittaja PATO:n pakasteilla.

Myöhemmin mahdollisesti valikoima laajenee.

Myyntikanavahan se tämäkin  ;)

Olemme lopettamassa lypsykarjanpidon ja myytävänä on muutama hyvä lehmä ja jonkin verran nuortakarjaa.

Tila ei ole ollut 2 vuoteen karjantarkkailussa, vasikat ja hiehot ovat liki kaikki parhaista ja osa sekstatuista sonneista eli ovat hyviä!

Jos tarvetta soita  0440-901598  23.2 asti ja taas viikon 9 viikonlopusta eteenpäin. Tarkoitus olla navetta tyhjänä maaliskuun aikana.

Myös irrottavat lypsimet 3 kappaletta myyntiin.

2.2.2013  Oulussa Gentle Starin poika, Hamtaro S voitti kuin juhliakseen isänsä Suomeen saapumista 10.000€ ajalla 15,5. ONNEA!!!

Hamtaro S:n emänemä on sisko, entiselle tammallemme Fiddlestick Shadow. Mielenkiintoista seurata seuraaviakin startteja!

Ruotsin puolella Gentle Starille voiton toi tamma Min Fina Stina ajalla 16,3 2140m ja rahaa se sai 25.000kr.

Loppukesästä 2012 Min Fina Stina ravasi mailin aikaan 13,5 mikä on hyvä tulos 3-vuotiaalle tammalle.

1.2.2013

GENTLE STAR Mountain-tallille!!!!!!

Upea kilpahevonen ja näyttöjä siitoksesta jo kiitettävästi antanut ori saapuu talliimme piakkoin.

Olemme erittäin iloisia kun saamme tarjota sitä asiakkaillemme ja odottavalla mielellä, kun meidän molempien yhteinen suosikki oriimme jo reilun 10 vuoden takaa saapuu.  =)

Gentle Star on ollut käsittämättömän voittoisa ori radoilla ja sitä se on periyttänyt kovasti varsoihin joilla on todella korkeita voittoprosentteja.

TERVETULOA tutustumaan myös tähän hienoon oriiseen...kaffipannu on kuumana jatkuvasti...    :D

Åby Stora Pris 1997 -Gentle Star

Ohessa vielä muutamia Gentle Starin varsoja "työssään"...

Sundsvall Open Trot 2005 -Spring Ray

Olympiatravet 2007 -Gentleman

Harper Hanovers lopp 2009 -Scargel

Kjell P Dahlströms Minne 2010 - Spring Erom

27.1.2013   Victor Victorin poika Adioso hopealle Solvallassa!!!! UPEAA!!!!

HU 27.01. klo 20:49 Jari-Pekka Rättyä

Adioso debytoi Timo Nurmokselta Solvallassa lupaavasti, ja myös tallikaveri Silent Opal oli lähdössään hyvä kakkonen.

Adioso joutui avaamaan kierroksen maililla 13,4 eikä jaksanut vastata lopussa Che Bokolle, mutta oli hyvä kakkonen ajalla 15,5 ja ansaitsi 15.000 kruunua.

23.1.2013    Solvallassa voitti Caddie Amourin velimies Caddie Gallant/ Jorma Kontio. Täysi matka, meni aikaan 15,0 ja rahaa tuli 60.000kr. =)

21.1.2013      IL VILLAGGIO sai Ypäjän orinäyttelyissä parhaat pisteet ja valittiin näyttelyn parhaaksi Lv-oriiksi.

Tervetuloa tutustumaan oriiseen ja näkemään ihan livenä, jollet päässyt näyttelyyn paikanpäälle.    =)

Ypäjän reissulla uskollinen sotavaunu Pajero keitti ja jäi hermolomalle Forssan Auto Raceen, Sepän miesten hoivaaviin käsiin ja palautui entistä ehompana kotiin.

Iso kiitos heille, kuten myös Juha-Matti Paavolalle joka nopeasti poimi tienpäälle jääneet kyytiinsä ja päästiin näyttelypaikalle. Iso kiitos Jussillekkin!!!   =)

21.1.2013  Oulussa otti voiton Silver Pinen ja Mountain Miltonin poika Colbert Hill!! 600€ ja aika 20,0.  Kovasti Onnea taustatiimille ja peukkuja jatkoon!!

20.1.2013 Forssasta hopeaa Silverin tyttärelle, Hello Kiti!                         Upea tamma!!  =)    Niinikään hopealle juoksi Silverin Poika Max Space!!! 

Ravigaalassa, Kultaisella ansiomerkillä palkitulle Jorma Kontiolle sydämmelliset onnittelumme!!! Onnittelut myös  kaikille muille.  =)

17.1.2013 kuten 1.1.2013 molempina päivinä, Eskilstunassa voitti Victory Abroadin tytär YOU KNOW! Viime vuonna yli puolet starteista totossa.  :)

16.1.2013 Fashion Divalle uusi ennätys 14,9 ja hopeatila Solvallasta. Hienosti alkoi kausi 4 vuotiaaksi kääntyneellä tammalla.  :)

17.1.2013 Pidetään peukkuja Anna Boleynille ja Antille. tallikaverina muitakin Pappa-Silverin hienoja jälkeläisiä. Peukkuja matkaan!!

13.1.2013 Tuisku-Topin poika Välkyn Tuisku voitti tyylikkäästi Joensuussa!!

Ori juoksi toisella radalla ja jäi lopussa pussiin, mutta kuin taivaan lahjana kuten Vehviläisen Pekka sanoi, tuli reikä josta se pääsi hurjasti kirimään voittajaksi. Onnea!!

10.1.2013  Kouvola: Silver Pinen poika Coming Captor, avasi uransa ja tienasi reilut 200, ajalla 19,7 !! =)

7.1.2013 Silver Pinen tytär Hello Kiti tienasi Turussa kakkosrahat, uudella ennätyksellä 17.0.  ONNEA!!  :)

6.1.2013 Hieno kakkonen Victory Abroadin orivarsalle VIC, Solvallasta ajalla 15,9.

Vuosi 2013 alkaa erittäin mahtavalla uutisella!!

Olemme saaneet suoraan Ameriikan mantereelta huippulahjakkaan ja upean oriin Il Villaggio!!!!

"Ile" on ollut tallissa noin parin viikon ajan ja osoittautunut niin miellyttäväksi, kuin vain hevonen voi.

Alla olevan linkin kopioituasi, voit ladata näkyviin nopean ja hienoravisen oriin tyylikkään juoksun.   =)

Olkaa tervetulleita tutustumaan Il Villaggioon paikanpäälle!!!

Jälkikirjoitus:

Tuntuu nyt oikein mukavalta, vuosia on kulunut ja upeita hetkiä tässäkin välissä  koettu,  mutta kieltämättä, tuntuu turvalliselta ja kotoisalta tehdä jälleen yhteistyötä Martti Ala-Seppälän kanssa...kuten jo isänikin (Mikko Lempiälä) aikanaan totesi yhteistyön erittäin reiluksi.

Tänä vuonna oli hirmuinen määrä orivaihtoehtoja ja monet neuvottelut käytiin.

Onneksemme, ei tullut hätiköityä ja saamme nyt tarjota teille kovan luokan oriin kaudelle 2013!!   =)           ...Onhan Il Villaggion spermaa menossa Ruotsiinkin. Mahtavaa!!!  :D